İstanbul’un yepyeni mekanlarından Ege’nin huzurlu kıyılarına, baharın enerjisini taşıyan lezzet duraklarını ve ilham veren seyahat önerilerini sizin için derledik. Güneşin izinde, yeni keşiflerle dolu keyifli bir bahar sizi bekliyor. Senem Bal Ay’ın seçkisiyle hazırladığımız bu öneriler, baharın enerjisini doyasıya yaşamanız için ilham verecek. Güneşin izinde, yeni keşiflerle dolu, unutulmaz bir bahar yolculuğuna çıkmaya hazır olun…
Tarabya’da Boğaz manzarasına nazır yepyeni bir restoran Kaicy. Babagannuş çorbası, bergamotlu somon, Hatay enginarı ile hazırlanan Fransız usulü soğan çorbası ve limonlu brioche ekmeği ile servis edilen tarama menüde tadabileceğiniz lezzetlerden. @kaicyistanbul
Şehrin yeni caz kulübü… Karaköy’de, Khai Hotel Karaköy’ün içinde açılan Asa-Khai Jazz Club’ın isminin esin kaynağı Japoncada ‘rutin toplanma yeri’ anlamına gelen ‘asakai’. Mekan her hafta çarşamba, cuma ve cumartesi günleri 20.30’da kapılarını açıyor. Şef Nilay Lale’nin hazırladığı atıştırmalık menüsü de caz keyfine eşlik ediyor. @asakhai.ist
İstinyePark’ta açılan Cantinery, modern bir brasserie-restoran konseptine sahip. Cantinery İstinyePark, açık mutfak konsepti, sıcak dekorasyon ve Akdeniz bitki örtüsüyle çevrili bahçesiyle keyifli bir atmosfer sunuyor. İyi bir kahvaltı menüsünden taze makarnalara, brasserie klasiklerinden modern şehirli tabaklara kadar herkese hitap eden lezzetleri menüsünde bulmak mümkün. Balık crudo’lardan carpaccio’lara, taş fırın pizzalardan makarnalara ve tatlı çeşitlerine kadar klasik ve sürpriz birçok lezzetin yanı sıra yeni menüde; havuçlu humus, bahar sebzeli, stracciatella flatbread, Cantinery kale salata, deniz mahsullü pizzetta ve limonlu pavlova gibi özgün tatlar öne çıkıyor. @cantinery
Armutlu’da kapılarını açan Kebapçı Beko, yeni bir lezzet köşesi… İstanbul Armutlu’da, Atatürk Caddesi üzerinde bulunuyor. Kebapçı Beko’nun menüsünde meze, içli köfte, çiğ köfte gibi lezzetler; salatalar; uykuluk, Adana kebap, Urfa kebap, çöp şiş, yağlı kara, küşleme, tavuk şiş, ciğer şiş gibi alternatifler yer alıyor. Bahar ve yaz aylarında bahçesi de çok keyifli.
İstanbul’da İstinyePark’ın yeni koridorunda açılan Epoca, şehrin yeni buluşma mekanlarından. Lezzet tutkunlarına hem şık hem de keyifli bir deneyim sunuyor. Şef Emre Şen’in imzasını taşıyan lezzetler tadabilirsiniz. @epoca.ist
Etiler’in yeni lezzet köşelerinden Mezkla, yalnızca bir restoran değil; müzik, sanat ve gastronominin iç içe geçtiği özgün bir deneyim alanı. Türk mutfağının zengin kültürel mirasını Meksika’nın enerjik tatlarıyla birleştiriyor. Mekanda üst kat Hi-Fi bar olarak tasarlanmış. @mezkla.istanbul
Assouline Lounge, İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Four Seasons Hotel Bosphorus’ta bulunuyor. Mekanın menüsü, Assouline Türkiye tarafından basılan 10 kitabın bir kısmının da dahil olduğu seçkiden esinlenilerek hazırlanmış. ‘Bosphorus Private’ kitabından ilhamla hazırlanan balık-ekmek, İtalyan yaşam tarzını yansıtan ‘Dolce Vita’ kitabından ilhamla pizzetta ya da ikonik ‘Turquoise Coast’ kitabından ilhamla hazırlanan aromatik baharatlı levrek tabakları Assouline Lounge’ta tadabileceğiniz lezzetlerden. @assoulineturkiye
Geçtiğimiz yaz sezonunda Bodrum Cennet Koyu’nda Bobo by The Stay içinde açılan Paraliaki, ocak ayında Bebek’te açıldı. Mekanın ismi, deniz ve karanın buluştuğu nokta anlamına geliyor. Paraliaki, Bebek’te deniz kıyısında konumlanıyor. Deniz mahsullü erişte, mavi kuyruklu karides ve mezeler mekanda tadabileceğiniz lezzetlerden. @paraliaki_