Bahar Keşifleri
Yeni mevsime, yeni lezzet keşifleri, etkinlikler ve keyifli bahar rotalarına uzanan yolculuklarla “Merhaba” deyin...
Bahar Keşifleri

İstanbul’un yepyeni mekanlarından Ege’nin huzurlu kıyılarına, baharın enerjisini taşıyan lezzet duraklarını ve ilham veren seyahat önerilerini sizin için derledik. Güneşin izinde, yeni keşiflerle dolu keyifli bir bahar sizi bekliyor. Senem Bal Ay’ın seçkisiyle hazırladığımız bu öneriler, baharın enerjisini doyasıya yaşamanız için ilham verecek. Güneşin izinde, yeni keşiflerle dolu, unutulmaz bir bahar yolculuğuna çıkmaya hazır olun…

Kaicy

  1. Kaicy

Tarabya’da Boğaz manzarasına nazır yepyeni bir restoran Kaicy. Babagannuş çorbası, bergamotlu somon, Hatay enginarı ile hazırlanan Fransız usulü soğan çorbası ve limonlu brioche ekmeği ile servis edilen tarama menüde tadabileceğiniz lezzetlerden. @kaicyistanbul

  1. Asa-Khai Jazz Club

Şehrin yeni caz kulübü… Karaköy’de, Khai Hotel Karaköy’ün içinde açılan Asa-Khai Jazz Club’ın isminin esin kaynağı Japoncada ‘rutin toplanma yeri’ anlamına gelen ‘asakai’. Mekan her hafta çarşamba, cuma ve cumartesi günleri 20.30’da kapılarını açıyor. Şef Nilay Lale’nin hazırladığı atıştırmalık menüsü de caz keyfine eşlik ediyor. @asakhai.ist

  1. Cantinery

İstinyePark’ta açılan Cantinery, modern bir brasserie-restoran konseptine sahip. Cantinery İstinyePark, açık mutfak konsepti, sıcak dekorasyon ve Akdeniz bitki örtüsüyle çevrili bahçesiyle keyifli bir atmosfer sunuyor. İyi bir kahvaltı menüsünden taze makarnalara, brasserie klasiklerinden modern şehirli tabaklara kadar herkese hitap eden lezzetleri menüsünde bulmak mümkün. Balık crudo’lardan carpaccio’lara, taş fırın pizzalardan makarnalara ve tatlı çeşitlerine kadar klasik ve sürpriz birçok lezzetin yanı sıra yeni menüde; havuçlu humus, bahar sebzeli, stracciatella flatbread, Cantinery kale salata, deniz mahsullü pizzetta ve limonlu pavlova gibi özgün tatlar öne çıkıyor. @cantinery

  1. Kebapçı Beko

Armutlu’da kapılarını açan Kebapçı Beko, yeni bir lezzet köşesi…  İstanbul Armutlu’da, Atatürk Caddesi üzerinde bulunuyor. Kebapçı Beko’nun menüsünde meze, içli köfte, çiğ köfte gibi lezzetler; salatalar; uykuluk, Adana kebap, Urfa kebap, çöp şiş, yağlı kara, küşleme, tavuk şiş, ciğer şiş gibi alternatifler yer alıyor. Bahar ve yaz aylarında bahçesi de çok keyifli.

  1. Epoca

İstanbul’da İstinyePark’ın yeni koridorunda açılan Epoca, şehrin yeni buluşma mekanlarından. Lezzet tutkunlarına hem şık hem de keyifli bir deneyim sunuyor. Şef Emre Şen’in imzasını taşıyan lezzetler tadabilirsiniz. @epoca.ist

  1. Mezkla

Etiler’in yeni lezzet köşelerinden Mezkla, yalnızca bir restoran değil; müzik, sanat ve gastronominin iç içe geçtiği özgün bir deneyim alanı. Türk mutfağının zengin kültürel mirasını Meksika’nın enerjik tatlarıyla birleştiriyor. Mekanda üst kat Hi-Fi bar olarak tasarlanmış. @mezkla.istanbul

  1. Assouline Lounge

Assouline Lounge, İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Four Seasons Hotel Bosphorus’ta bulunuyor. Mekanın menüsü, Assouline Türkiye tarafından basılan 10 kitabın bir kısmının da dahil olduğu seçkiden esinlenilerek hazırlanmış. ‘Bosphorus Private’ kitabından ilhamla hazırlanan balık-ekmek, İtalyan yaşam tarzını yansıtan ‘Dolce Vita’ kitabından ilhamla pizzetta ya da ikonik ‘Turquoise Coast’ kitabından ilhamla hazırlanan aromatik baharatlı levrek tabakları Assouline Lounge’ta tadabileceğiniz lezzetlerden. @assoulineturkiye

  1. Paraliaki

Geçtiğimiz yaz sezonunda Bodrum Cennet Koyu’nda Bobo by The Stay içinde açılan Paraliaki, ocak ayında Bebek’te açıldı. Mekanın ismi, deniz ve karanın buluştuğu nokta anlamına geliyor. Paraliaki, Bebek’te deniz kıyısında konumlanıyor. Deniz mahsullü erişte, mavi kuyruklu karides ve mezeler mekanda tadabileceğiniz lezzetlerden. @paraliaki_

Bahar Rotaları İçin Öneriler

  1. İstikamet Alaçatı... Begonvillerin sardığı evleri, sokakları, kafe ve restoranları, rüzgar sörfü sevenlerin vazgeçemediği denizi ile Ege tutkunlarının favori seyahat rotası... 17 Nisan’da başlayan Alaçatı Ot Festivali’ni ajandanıza ekleyin. Festival, 20 Nisan’a kadar devam edecek. ‘Toprak, zaman ve tat’ temasıyla, ‘kaya koruğu’ konseptiyle gerçekleşecek. @alacatiotfestivali
  2. Yaz aylarının sevilen seyahat rotalarından Ayvalık bahar aylarında da bir başka güzel! Ayvalık’ta keşif dolu bir tatil yaşayabilirsiniz. Kuzey Ege’nin incilerinden Ayvalık sokaklarında keşfe çıkın. Yemyeşil bahçesi, süs havuzları, çiçekleri ve lezzetleriyle bambaşka bir atmosfer sunan Melin Kahve’de bir lezzet molası verin. @melinkahvecafe
  3. ‘Tarladan sofraya’ tecrübesini yaşatan Karina Ayvalık’ta bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Gün batımı saatleri de burada çok etkileyici.   @karina_ayvalik
  4. Ayvalık merkezde, İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan, 19. yüzyıl sonunda yapıldığı tahmin edilen Küçük Han’ı da mutlaka gezi rotanıza alın derim. Hanın avlusu, bu avluya bakan mekanlar çok güzel. @kucukhanayvalik

  1. Rotanızı Kaz Dağları’na çevirin. Adatepe’de bulunan İda Blue Otel’i bir hafta sonu tatilinde deneyimleyebilirsiniz. Çam ormanları ve zeytin ağaçlarıyla çevrili Adatepe Köyü’nde konforlu ve huzurlu bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz. Kuzey Ege’de bir gastronomi turuna çıkıp yerel lezzetleri tadabilir, yakın çevredeki tarihi güzellikleri keşfe çıkabilirsiniz. @adatepeidablue
  2. Şile’ye doğru rotanızı çevirin. Ulupelit Köyü’nde Casa Lavanda Otel’de keyifli bir hafta sonu geçirin. Şef Emre Şen’in nefis lezzetlerle donattığı menüsünü deneyimleyin. @casalavanda
  3. Silivri’de bulunan Grandma’s Wonderland’de harika bir hafta sonu geçirin. Şehir yaşamının tüm koşturmacasına bir mola verin. Grandma’s Wonderland The Hotel’in titizlikle dekore edilen odalarında konaklamanın keyfine varın. Restoranı The Barn’ın ise ister şefin tadım menüsünü isterseniz de alakart menüsünü deneyimleyebilirsiniz. The Barn, tarladan sofraya, doğaya saygılı bir gastronomi yolculuğu sunuyor. @grandmaswonderland

Haber Kategorileri

Mekan Rehberleri

Lezzetli Haberler

Antrikot Terbiyesi Nasıl Olur?
Koyun Etinin En İyi ve En Değerli Yeri Neresidir?
Boğa Etinin En İyi Yerleri Neresidir?
Dana Etinin En İyi Yerleri Neresidir?
Hangi Kurbanların Eti Yenmez?
Kurbanın Akciğeri Yenir Mi?