Yoğurt, hem pratik hem de çok yönlü bir malzeme olarak mutfakta harikalar yaratıyor. Az malzemeyle hazırlayabileceğiniz bu yoğurtlu tarifler, hem sağlıklı hem de lezzet garantili. Sofranıza ferahlık katacak bu tariflerle klasiklerin dışına çıkmaya hazır olun!
Malzemeler: Kabak, yoğurt, sarımsak, tuz
Rendelenmiş kabak sotelenir, yoğurt ve sarımsakla karıştırılır. Soğuk servis edilir.
Malzemeler: Salatalık, yoğurt, sarımsak, nane, su
Yoğurt sulandırılır, rendelenmiş salatalık ve sarımsak eklenir. Nane ile süslenir.
Malzemeler: Patates, yoğurt, tuz
Haşlanmış patates ezilir, yoğurtla karıştırılır. Soğuk ya da ılık yenebilir.
Malzemeler: Makarna, yoğurt, sarımsak, domates salçası
Makarnaya yoğurtlu sarımsak sosu ve üzerine salçalı sos dökülür.
Malzemeler: Patlıcan veya kabak, yoğurt, sarımsak
Kızartılan sebzelerin üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir.
Malzemeler: Kırmızı biber, yoğurt, sarımsak
Fırınlanmış biberler doğranır, yoğurt ve sarımsakla karıştırılır.
Malzemeler: Ekmek, yoğurt, zeytinyağı, baharat
Yoğurt sürülmüş ekmeğe zeytinyağı ve baharat serpilir, fırınlanır.
Malzemeler: Yumurta, yoğurt, sirke, pul biber, tereyağı
Yoğurt üzerine poşe yumurta koyulur, tereyağlı pul biberli sos gezdirilir.
Malzemeler: Havuç, yoğurt, sarımsak
Rendelenmiş havuç sotelenir, yoğurt ve sarımsakla karıştırılır.
Malzemeler: İnce bulgur, yoğurt, un, yumurta
Bulgurlu minik köfteler yoğurtlu sosla buluşturulur.
Malzemeler: Yoğurt, bal, ceviz
Tatlı krizine birebir: Yoğurdun üzerine bal ve ceviz gezdir, hazır!