Ayfer Yavi Börek Yapmanın Püf Noktalarını Anlatıyor
Başak Okşak Lezzet Online Yayın Yönetmeni
0 Tarif       4 Takipçi
Börek yapmanın püf noktaları nelerdir? “Ustaya Sorduk” isimli mini video röportaj serimizin yeni bölümünde Ayfer Yavi ve Başak Okşak’a merak edilenleri anlatıyor. Bu lezzetli söyleşiyi kaçırmamanızı öneririz.

Ayfer Yavi, böreğin püf noktalarını anlattı;

''Çi börek mi çiğ börek mi?

Türkiye'de kabul edilen, çi börek, yani güzel börek demek. Ama şır börek diyen de var, çünkü kızgın yağa attığınızda bu şekilde ses çıkarır. Bu yüzden Tatarların da şır börek dediğini duyabilirsiniz. TDK'ya göre de ''çi börek'' diye söyleniyor. Söylerken sanki çiğ börek gibi gelebilir ama sonundaki harf yoktur. Aslında böreğin adı çi börektir. 

Börek yapmanın püf noktaları nelerdir?

Kıyma çok önemli, kuzunun kaburgasından çektirilmesi lazım ve orta yağlı kıyma kullanılması lazım. Bütün böreklerde en önemli püf noktası unun kalitesidir. Kaliteli bir un kullanmak gerekir. İçine kattığınız suyun musluk suyu değil, içme suyu olması lazım. O suyun da oda sıcaklığında olması gerekir. Bunlara ek olarak yağ kullanımı önemlidir. Bazı börekler tereyağı ile yapılırken, Ege bölgesinde yapılan böreklerin içinde zeytinyağı da kullanılır.''

Haber Kategorileri

Söyleşiler

Lezzetli Haberler

Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Rehberi Türkiye Seçkisi 2026 Açıklandı: İşte Türkiye’nin Yıldızlı Restoranları ve Ödülleri!
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?