Avokadoyu 10 Dakikada Olgunlaştıran Mutfak Hilesi
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Taş gibi sert avokadolarla vedalaşın! Sadece kaynar suyla uygulayabileceğiniz bu yöntemle avokadonuz dakikalar içinde yumuşacık oluyor.
Avokadoyu 10 Dakikada Olgunlaştıran Mutfak Hilesi

Avokado, besin değeriyle sofraların vazgeçilmezi. Ancak marketten alındığında genellikle hâlâ sert ve olgunlaşmamış oluyor. Neyse ki, mutfakta uygulayabileceğiniz basit bir yöntem sayesinde avokadonun olgunlaşmasını günlerce beklemenize gerek kalmıyor.

avokado

Chip.de’nin haberine göre; sert avokadoyu ısıya dayanıklı bir kaba koyup üzerini tamamen kaynar suyla kaplayın. Yaklaşık 10 dakika suda bekletin. Bu işlem, meyvenin içindeki enzimleri harekete geçirerek hızlı bir şekilde yumuşamasını sağlıyor.

Dikkat edilmesi gereken nokta: Avokadoyu sudan çıkardıktan sonra iyice süzün ve mutlaka soğumasını bekleyin. Aksi takdirde meyve eti zarar görebilir veya dokusu bozulabilir. Bu pratik yöntemle avokadonuz birkaç dakika içinde tüketime hazır hâle geliyor!

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Domates buzdolabına konur mu? İşte bu tartışmanın bilimsel yanıtı
10 Ağustos Masterchef Özeti: Masterchef'e Kim Veda Etti?
Kaygana Yapmanın Püf Noktaları
Yüzde 35 de var 5000 bin TL de: Yeni evlenenlere indirim yapan markalar hangileri?
Market Fiyatı nedir? En ucuz market nasıl bulunur? Eve yakın ucuz ürünleri bu adreste bulabilirsiniz
Barış Manço şarkısına konu olan Çedene nedir?... Adı kahve ama aslında durum biraz farklı