Aşurenin Şekeri Ne Zaman Konur?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Aşurenin şekeri, genellikle piştikten sonra veya son aşamalarda eklenir. Çünkü şeker, özellikle bakliyatların pişmesini zorlaştırabilir. İşte adım adım doğru zamanlama yöntemleri!

Bakliyatların, kuru meyvelerin ve diğer malzemelerin aşure yapılırken doğru sıralamada eklenmesi gerekir. Burada esas dikkat edilmesi gerekenlerden biri de şekerin doğru zamanlamada eklenmesidir. Peki; aşurenin şekeri ne zaman konur? İşte yanıtı.

  1. Bakliyatları (buğday, nohut, fasulye vb.) haşlayıp iyice pişirdikten sonra,
  2. Kuru meyveleri (kayısı, incir, üzüm vb.) ekleyip bir süre kaynattıktan sonra,
  3. Tüm malzemeler iyice karıştıktan ve kıvam aldıktan sonra,
  4. En son aşamada şeker eklenir ve birkaç dakika daha kaynatılır (genellikle 10-15 dakika).

Bu sırayla eklenirse hem malzemeler iyi pişer hem de şekerin lezzeti daha dengeli olur. Şeker ekledikten sonra çok uzun süre kaynatmak da önerilmez, çünkü kıvam fazla koyulaşabilir. İncir kullanıyorsanız, onu en sona bırakmanızda fayda var çünkü rengi karartabilir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak