Aşurenin Beyaz Olması İçin Ne Yapmak Lazım?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Aşurenin beyaz olması için ne yapılır? Aşurenin beyaz kalması için buğdayın ilk haşlama suyunu döküp yeni suyla pişirmek gerekir. Kuru incir ve siyah üzüm gibi koyu renkli meyveler ayrı haşlanmalı ve suyuyla birlikte aşureye eklenmemelidir. İşte aşurenin beyaz olması için yapılması gerekenler!
Aşurenin Beyaz Olması İçin Ne Yapmak Lazım?

Şeker olarak mutlaka beyaz toz şeker kullanılmalı, esmer şekerden kaçınılmalıdır. Aşurenin rengini açmak için pişirme esnasında bir miktar süt ilave edilebilir. Kısık ateşte, kontrollü şekilde pişirmek karamelizasyonu önleyerek rengin berrak ve açık kalmasını sağlar. Peki; aşurenin beyaz olması için ne yapmak lazım? İşte yanıtı.

aşure

Şekerin rengini kontrol edin

Beyaz toz şeker kullanın. Esmer şeker veya kavrulmuş şeker, rengin koyulaşmasına neden olur.

Kuru meyve seçimi

Kuru incir ve kuru üzüm gibi koyu renkli malzemeler aşurenin rengini kahverengileştirir. Bunları kullanmak istiyorsanız:

Ayrı bir tencerede haşlayın, suyunu süzün ve öyle ekleyin. Hatta bazı tariflerde pişirme tamamlandıktan sonra eklenir ki suya renk vermesinler.

Buğdayın suyu

Aşurenin ana malzemesi olan buğdayı haşladıktan sonra:

İlk haşlama suyunu döküp yeni suyla pişirirseniz, hem daha berrak hem daha beyaz bir aşure elde edersiniz.

Süt kullanmak

Bazı tariflerde bir miktar süt eklenir (1 su bardağı kadar). Bu, rengin açılmasına yardımcı olur.

Pişirme sırasında karamelize olmaya dikkat

Tencereyi fazla harlı ateşte tutarsanız şeker karamelize olabilir, bu da rengin koyulaşmasına yol açar. Kısık ateşte pişirmek önemli.

İpucu: Aşureyi pişirirken limon suyu gibi asidik malzemeleri (varsa) sonlara doğru eklemek, rengin daha açık kalmasına katkı sağlar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

İlhan, Efe, Servet: Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Düellosunu Kim Kazandı?
Meryem, Başak, Damla: Kayseri Mantısı Düellosunu Kim Kazandı?
Atakan, Sezer, Uğur: Kalamar Dolması Düellosunu Kim Kazandı?
Açelya, Berrak, Merve: Avcı Böreği Düellosunu Kim Kazandı?
Hangi Ekmek Hangi Sandviçe Yakışır?
Yaprak Ciğer Yapmanın İpuçları