Aşurelik Buğday ve Yarma Aynı Şey Mi?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Aşurelik buğday, kabuğu soyulmuş ve tam olarak bırakılmış buğday tanesidir. Her ikisi de buğdaydan elde edilse de, pişirme süreleri ve kullanım alanları farklılık gösterir. Peki, aşurelik buğday ve yarma aynı şey mi? İşte yanıtı.
Aşurelik Buğday ve Yarma Aynı Şey Mi?

Yarma; buğdayın kırılmış ve genellikle daha küçük parçalara ayrılmış halidir. Aşure, keşkek ve bazı çorba tariflerinde bu iki ürün yer değiştirerek kullanılabilir, ancak kıvam farkı oluşabilir. Peki, aşurelik buğday ve yarma aynı şey midir?

buğday

Aşurelik Buğday:

  1. Genellikle kabukları soyulmuş ve tam taneli buğdaydır.
  2. Kaynatıldığında tane tane kalır, dağılmaz.
  3. Adından da anlaşılacağı gibi aşure yapımında sıkça kullanılır.
  4. Ayrıca çorbalarda ve salatalarda da kullanılır.

Yarma:

  1. Buğdayın kırılmış halidir.
  2. Tam buğday tanelerinin öğütülüp 2-3 parçaya ayrılmasıyla elde edilir.
  3. İnce ya da kalın olabilir.
  4. Daha çabuk pişer ve genellikle keşkek, bazı çorbalar ya da içli köfte içi gibi tariflerde tercih edilir.

Kısaca:

  1. Aşurelik buğday = tam buğday tanesi (soyulmuş)
  2. Yarma = kırılmış buğday tanesi

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Masterchef Furkan Kahraman Kimdir?
11 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren İlk İsim Belli Oldu!
Duvaklı Pilavın Püf Noktaları
Şıhıl Mahşinin Püf Noktaları
Közde Yapılabilecek 8 Tarif
Hamurdan Sosa Avcı Böreğine Dair Bilinmeyenler