Aşurelik Buğday ve Yarma Aynı Şey Mi?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Aşurelik buğday, kabuğu soyulmuş ve tam olarak bırakılmış buğday tanesidir. Her ikisi de buğdaydan elde edilse de, pişirme süreleri ve kullanım alanları farklılık gösterir. Peki, aşurelik buğday ve yarma aynı şey mi? İşte yanıtı.

Yarma; buğdayın kırılmış ve genellikle daha küçük parçalara ayrılmış halidir. Aşure, keşkek ve bazı çorba tariflerinde bu iki ürün yer değiştirerek kullanılabilir, ancak kıvam farkı oluşabilir. Peki, aşurelik buğday ve yarma aynı şey midir?

Aşurelik Buğday:

  1. Genellikle kabukları soyulmuş ve tam taneli buğdaydır.
  2. Kaynatıldığında tane tane kalır, dağılmaz.
  3. Adından da anlaşılacağı gibi aşure yapımında sıkça kullanılır.
  4. Ayrıca çorbalarda ve salatalarda da kullanılır.

Yarma:

  1. Buğdayın kırılmış halidir.
  2. Tam buğday tanelerinin öğütülüp 2-3 parçaya ayrılmasıyla elde edilir.
  3. İnce ya da kalın olabilir.
  4. Daha çabuk pişer ve genellikle keşkek, bazı çorbalar ya da içli köfte içi gibi tariflerde tercih edilir.

Kısaca:

  1. Aşurelik buğday = tam buğday tanesi (soyulmuş)
  2. Yarma = kırılmış buğday tanesi

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak