Anneler Günü’ne Özel Evde Hazırlayabileceğiniz 7 Nefis Yemek
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Annenizi mutlu etmenin en lezzetli yolu mutfaktan geçiyor olabilir. Bu Anneler Günü’nde, dışarıda rezervasyon yerine sofranızı sevgiyle donatmaya ne dersiniz? Anneler Günü, hayatımızdaki en özel insanlardan birine sevgimizi göstermek için harika bir fırsattır. İşte bu özel gün için hazırlayabileceğiniz 7 nefis yemek listesi.
Anneler Günü’ne Özel Evde Hazırlayabileceğiniz 7 Nefis Yemek

Bu yıl annenize pahalı hediyeler yerine, kendi ellerinizle hazırlayacağınız sıcacık bir sofra sunarak onu gerçekten şımartabilirsiniz. Hem pratik hem de göz dolduran bu 7 özel yemek tarifiyle Anneler Günü sofranız hem lezzetli hem de unutulmaz olacak. İşte mutfağınızı annenizin kalbine açacak birbirinden güzel tarifler…

  1. Fırında Sebzeli Tavuk

fırında sebzeli tavuk

Malzemeler:

  1. 4 adet tavuk but (isteğe göre göğüs de olabilir)
  2. 2 havuç
  3. 2 patates
  4. 1 kırmızı biber
  5. 1 yeşil biber
  6. 1 soğan
  7. 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  8. 1 tatlı kaşığı kekik
  9. 1 tatlı kaşığı pul biber
  10. Tuz & karabiber

Yapılışı:

Sebzeleri iri iri doğrayın. Tavuklarla birlikte fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı ve baharatları gezdirin, güzelce karıştırın. 190°C’de önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin.

  1. Kremalı Mantarlı Makarna

Malzemeler:

  1. 250 g makarna (tagliatelle önerilir)
  2. 200 g kültür mantarı
  3. 200 ml krema
  4. 1 diş sarımsak
  5. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  6. Tuz & karabiber
  7. Üzeri için parmesan veya kaşar peyniri

Yapılışı:

Makarna haşlanırken, mantarları doğrayın. Zeytinyağında mantar ve sarımsağı soteleyin. Krema, tuz ve karabiber ekleyin. Haşlanmış makarnayla karıştırın, üzerine peynir serpin.

  1. Zeytinyağlı Enginar

Malzemeler:

  1. 4 adet ayıklanmış enginar
  2. 1 havuç
  3. 1 patates
  4. 1 çay bardağı bezelye
  5. 1 küçük soğan
  6. Yarım limon
  7. 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  8. Tuz

Yapılışı:

Küp doğranmış havuç, patates, bezelye ve doğranmış soğanı soteleyin. Enginarları tencereye dizin, sebzeleri içine paylaştırın. Üzerine zeytinyağı, limon suyu ve yarım su bardağı su ekleyin. Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte 30 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.

  1. Gül Böreği

Malzemeler:

  1. 3 yufka
  2. 1 çay bardağı süt
  3. Yarım çay bardağı sıvı yağ
  4. İç harç: beyaz peynir & maydanoz karışımı
  5. Üzeri için: yumurta sarısı, susam veya çörek otu

Yapılışı:

Yufkaları dörde bölün. Her parçaya süt & yağ karışımı sürün, iç harcı koyun ve rulo yapın. Ruloyu kendi etrafında dolayarak “gül” şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180°C fırında altın rengi alana kadar pişirin.

  1. Domates Soslu Köfte & Spagetti

Malzemeler (köfte için):

  1. 400 g kıyma
  2. 1 yumurta
  3. 1 küçük soğan (rendelenmiş)
  4. 1 dilim bayat ekmek içi
  5. Tuz, karabiber, kimyon

Sos için:

  1. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  2. 2 rendelenmiş domates
  3. 1 tatlı kaşığı domates salçası
  4. 1 diş sarımsak
  5. Tuz, kekik

Yapılışı:

Köfte malzemelerini yoğurup küçük toplar yapın ve az yağda kızartın. Sos malzemelerini bir tavada pişirin. Kızaran köfteleri sosla birleştirin. Spagetti makarna haşlayın, köfteli sosla servis edin.

  1. Mini Cheesecake (Porsiyonluk)

Taban için:

  1. 1 paket burçak bisküvi
  2. 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Krema için:

  1. 200 g labne
  2. 100 ml krema
  3. 1 yumurta
  4. 1 çay bardağı pudra şekeri
  5. 1 tatlı kaşığı vanilin

Üzeri için:

  1. Frambuaz, çilek veya vişne sosu

Yapılışı:

Bisküvileri rondodan geçirip tereyağıyla karıştırın, muffin kalıplarına taban yapın. Kremayı hazırlayıp tabanların üzerine dökün. 160°C fırında 25-30 dakika pişirin. Soğuyunca meyve sosuyla süsleyin.

  1. Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Graten

Malzemeler:

  1. 1 küçük karnabahar
  2. 1 yemek kaşığı un
  3. 1 yemek kaşığı tereyağı
  4. 2 su bardağı süt
  5. 1 çay kaşığı tuz
  6. Karabiber, muskat rendesi (isteğe bağlı)
  7. Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:

Karnabaharı küçük parçalara ayırın, 5-6 dakika haşlayın. Beşamel sos için tereyağını eritip unu kavurun. Sütü ekleyin, koyulaşana kadar karıştırın. Tuz ve baharatları ekleyin. Haşlanmış karnabaharları fırın kabına alın, üzerini sosla kaplayın. En üste rendelenmiş kaşar serpin, 180°C fırında üzeri kızarana dek (20-25 dakika) pişirin.

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Kek Fanlı Mı Pişirilir Fansız Mı?
Kek İçin Yoğurt Mu Süt Mü Kullanılır?
Kabak Çorbası Yapmanın Püf Noktaları
Poğaçanın Kıyır Kıyır Olması İçin Ne Yapmalı?
Poğaçanın Pofuduk Olması İçin Ne Yapmalı?
Poğaçanın Sert Olmaması İçin Ne Yapmalı?