Anne Keki Yapmanın Püf Noktaları
Elif Güryel Türk, İtalyan ve Hint mutfağını çok severim
29 Tarif       5 Takipçi
Her lokmasında çocukluk anıları barındıran anne keki, doğru tekniklerle hazırlandığında hem kabarır hem de pamuk gibi olur. İşte anne keki yapmanın püf noktaları...

Anne keki bir tariften çok daha fazlasıdır; mutfağın sıcacık kokusuna karışan anılar, okul dönüşü içilen bir bardak süt eşliğinde yenen dilim kekin huzuru... O yumuşacık dokuyu ve mis gibi kokuyu tekrar yakalamak aslında sanıldığı kadar zor değil. Oda sıcaklığındaki malzemeler, ölçüye sadakat, fırına saygı ve biraz da kalpten gelen sevgi yeter. İşte anne keki yapmanın püf noktaları...

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Basmati Pirinç Neden Kavrulmaz?
Anne Köftesinin Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?
Mercimek Köftesi Neden Dağılır?
Normal Pirinçten Risotto Olur Mu?
Salçalı Makarnaya Hangi Baharatlar Konur?
Ciğer Yıkamadan Pişirilir Mi?