Kanseri Önlemesiyle Bilinen Kolay Altın Karışım Tarifi ve Mucizevi Faydaları
Kanser düşmanı olarak bilinen altın karışım nasıl yapılır? Altın karışımın içinde hangi malzemeler kullanılır? Altın karışım neden bu kadar popüler? İşte, kansere karşı doğal antibiyotik olarak görülen altın karışım tarifi ve mucizevi faydaları:

Sağlıklı beslenmek, hastalıklardan korunmak, kendimizi iyi hissetmek son zamanlarda daha da önemli bir hale geldi. Bu sayede vitamin değeri yüksek, faydaları çok olan besinlere yönelimler de arttı. Bu besinlerin başında ise Hint mutfağında çok sık kullanılan, faydaları saymakla bitmeyen ve kış aylarında mutlaka tüketilmesi gereken zerdeçal geliyor. Sindirimi düzenlemesiyle bilinen kefir de vücut için oldukça faydalı. Kefir ve zerdeçal bir araya geldiğinde ise ismi gibi değerli bir karışımı oluşturuyorlar. Tüketmeye başladığınız günden itibaren etkisini hissedeceğiniz altın karışım nedir? Altın karışımın faydaları nelerdir? Altın karışım nasıl yapılır? İşte, faydalarını duyduktan sonra mutfağınızdan eksik etmeyeceğiniz altın karışım:


Altın Karışım Nedir?

Yapılan çalışmalarda, Hindistan'da yaşayan kişilerin dünyanın genelindeki insanlara göre daha az kansere yakalandıkları tespit edilmiş. Zerdeçalın içeriğinde bulunan kurkumin maddesi, kanser karşıtı olduğu için bu etkilere sahip olduğu ortaya çıkmış. Kurkumin maddesinin açığa çıkabilmesi için yoğurda, kefire, ayrana veya süte ihtiyacı var. Etkilerini arttırmak için ise karabiber, zeytinyağı ve sirke gibi maddelere ihtiyacı var. Bu karışımlar bir araya getirilip tüketildiğinde ise sağlık açısından oldukça faydalı bir hale geliyor. Hem mucizevi faydaları, hem de rengiyle bu karışıma altın karışım adı veriliyor.


Altın Karışım Nasıl Yapılır?


Bir su bardağı kefirin içine 1.5 çay kaşığı toz zerdeçal ya da 1 çay kaşığı taze zerdeçal ilave edin. İçerisine 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tatlandırmak için bal veya tarçın ekleyin. İsteğe göre birkaç damla limon ya da doğal sirke de ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız karışımı özellikle aç karna tüketmek öneriliyor. Günde 1 bardak olarak içilebilen altın karışım, ev yapımı kefir ile daha etkili bir şekilde hazırlanıyor. Fakat zerdeçala veya içine ekleyeceğiniz malzemelere karşı alerjiniz varsa, bu karışımı tüketmeyin.


Altın Karışımın Faydaları Nelerdir?

  1. Doğal antibiyotik etkisi olan altın karışım, birçok hastalığın tedavisinde destek olarak kullanılır.
  2. Sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasını sağlar.
  3. Bağırsaklardaki probiyotiklerin artmasına yardımcı olur.
  4. Metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlar. Bu sayede kilo yakmayı kolaylaştırır ve kilo vermeye destek olur.
  5. Tokluk hissi verir, kan şekerini dengeler, vücuda enerji verir.
  6. Kanser hücrelerini öldürme konusunda etkin rol oynar. Kanser tedavisinde önemli bir yeri vardır.
  7. Karaciğer yağlanması gibi hastalıklarda karaciğerin yenilenmesini ve hastalığın etkilerini azaltmayı sağlar.
  8. Bağışıklığı güçlendirir, vücut direncini arttırır. Hastalıkları daha kolay atlatmanızı sağlar.
  9. Yaraların hızlı iyileşmesinde etkilidir.
  10. İltihaplı hastalıkların tedavisinde yardımcı olur.


Önemli Not: Ciddi kronik hastalığı olanlar, düzenli ilaç kullananlar, hamile ve emziren anneler, alerjik ve hassas bir bünyeye sahip olan kişiler, karışımı tüketmeden önce mutlaka doktora danışmalıdır. Doktorun önermediği herhangi bir karışımı ve bitkisel ürünü kullanmayın, sağlığınızı riske atmayın.


Şunlara da göz atın;

  1. Kereviz sapı suyunun faydaları nelerdir?
  2. Türk kahvesi faydaları nelerdir?
  3. Rezene çayı nasıl yapılır?
  4. Tarçın çayı nasıl yapılır?
  5. Aloe vera nasıl kullanılır?

Haber Kategorileri

Sağlıklı Yaşam

Lezzetli Haberler

İstanbul Künefe Mekanları: En Lezzetli 10 Künefe Mekanı
Lahana Sarmasının Yanına Ne Gider: 13 Tamamlayıcı Tarif
Crumble Tarifleri: Meyvelerle Hazırlanan 10 Nefis Crumble Tarifi
Pırasa Nasıl Seçilir?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir: Mide Dostu 15 Besin
Çileğin Faydaları Nelerdir?