Ağlayan Pastanın Sütü Sıcak Mı Dökülür Soğuk Mu?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Ağlayan pasta için süt ılık veya oda sıcaklığında olmalıdır; çok sıcak kekin dağılmasına, çok soğuk ise homojen ıslanamamasına neden olur. Sütü şekerle karıştırıyorsanız hafifçe ısıtarak şekerin erimesini sağlayabilirsiniz. Sütü kekin her yerine yavaş ve eşit şekilde dökmek, pastanın düzgün ıslanması için önemlidir.

Ağlayan pastanın sütü ılık veya oda sıcaklığında olmalıdır. Çok sıcak süt kekin dağılmasına, çok soğuk süt ise eşit ıslanmamasına yol açar. Süt yavaş ve eşit şekilde dökülerek pastanın her yeri ıslatılmalıdır.

Sütün ısısı önemli

Pastanın daha iyi ıslanması ve kremayla birleşmesi için süt ılık veya oda sıcaklığında olmalıdır.

Kaynar süt önerilmez

Çok sıcak süt keki dağıtabilir veya kremanın kıvamını bozabilir.

Soğuk süt de tercih edilmez

Çok soğuk süt kekin homojen ıslanmasını engeller.

Süt ve şeker karışımı

Eğer şekerle karıştırıyorsanız, şekerin erimesi için süt hafifçe ısıtılabilir.

Dökme yöntemi

Süt yavaş yavaş ve kekin her yerine eşit şekilde gezdirilerek dökülmelidir.

Şunlara da göz atın:

  1. Ağlayan Pastanın Keki Neyle Islatılır?
  2. Ağlayan Pastaya Muhallebi Konur Mu?
  3. Ağlayan Pasta Malzemeleri Nelerdir?
  4. Misafirlerinizi Şaşırtacak Enfes Ağlayan Pasta Önerileri

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?