Adana Kebap Yaparken Baharat Eklenir mi?
Kökleriyle Adana” temasıyla düzenlenen “8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali” başladı. Adana’ya gelmişken sizler için Apranti Restaurant’ın mutfağına girdik ve kebap yapmanın püf noktalarını sorduk.

Kebapta Baharatın Yeri Yok

Kebap yapmanın sırlarını paylaşan Fatih Usta, birçok kişinin düşündüğünün aksine, baharatın kebabın lezzetini olumsuz etkilediğini savunuyor. Ona göre, kebabın tadını çıkarabilmek için etin kalitesi ve pişirme tekniği ön planda tutulmalı, baharatlar ise bu doğallığı gölgeleyebilir.

En İyi Kebap Nasıl Pişirilir?

Fatih Usta’ya göre en iyi kebap koyun toklu etinden yapılmalı. Koyunun sırt eti ya da kaburga etinden elde edilen zırh kıyması, kebabın temelini oluşturur. Bu kıymanın içerisine kuyruk yağı ve az miktarda kapya biber eklenir. Ancak bu biberin de dozunda kullanılması gerektiğini, aksi takdirde kebabın tadını bastırabileceğini belirtiyor. Baharat kullanılmaması gerektiği konusunda ise kesin bir duruş sergiliyor.

Pişirme Tekniği:

Kebap, kömür ateşinde yavaş yavaş pişirilmeli. Fatih Usta, sabır ve dikkat gerektiren bu pişirme yönteminin kebabı mükemmel hale getirdiğini söylüyor.

Haber Kategorileri

Mekan Rehberleri

Lezzetli Haberler

3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde