Açılmış Bir Kavanoz Turşuyu Tezgahta Ne Kadar Süre Saklayabilirsiniz?
Turşu lezzetli fermente bir yiyecektir. Hazır olarak alınabildiği gibi evde hazırlanabilir. Peki kavanozu açılmış bir turşu tezgahta ne kadar süre dayanır:

Turşu lezzetli fermente bir yiyecektir. Hazır olarak alınabildiği gibi evde hazırlanabilir. Havuç, kornişon ve daha lezzetli turşular salatalarda, sandviçlerde hatta yemeklerin içerisinde kullanılabilir. Yaygın tüketime sahip turşular hızlı bozulmaz, fermente oldukları için uzun süre dayanırlar. Turşu gerçekten de bozuluyor ve çoğu insanın cevaplanması gereken soru şu: Bu ne kadar hızlı oluyor?


Oldukça çabuk bozulan ve bozulduğu zaman fark edilmesi çok kolay olan süt gibi bir şeyin aksine, turşular biraz daha karmaşıktır. Soğutulmamış turşulardan oluşan açılmamış bir kavanoz, "en iyi" tarihi çoktan geçmiş olsa bile, doğrudan güneş ışığından uzakta oda sıcaklığındaki bir rafta 2 yıl boyunca herhangi bir sorun yaşamadan durabilir. Bu genellikle mağazanın soğutulmuş bölümünden satın aldığınız turşular ve ev yapımı turşular için de geçerlidir, ancak bunların uzun süre dayanması için evde buzdolabınızda kapalı tutulması gerekir.

Zor kısım turşu kavanozu açıldığında devreye giriyor. Kavanozun ağzı açıldıktan sonra turşu bozulabilir ama bu süreç diğer çabuk bozulan gıdalara göre daha yavaştır. Home Cook World'e göre, açılmış turşular, hava geçirmez bir kapta, üzerlerini tamamen kaplayacak kadar tuzlu suyla buzdolabında tutulursa, 3 ay rahatlıkla dayanabilir.


Turşuların açıldıktan sonra raf ömürleri daha kısa olsa da, bu onların özellikle hassas oldukları anlamına gelmez. Yüksek sirke içeriğine sahip bir solüsyonda salamura edilmiş turşuların muhtemelen daha uzun süre dayanacağını, ancak açılmış herhangi bir turşu kavanozunun birkaç ay sonra bozulma belirtileri göstermeye başlar.

Hala salamura altında olduklarından, turşular yaşlandıkça tat değiştirmeye başlayacak ve daha ekşi hale gelecektir. Bu mutlaka kötü gittikleri anlamına gelmez. Ekşilik, turşu yemenin güvensiz olduğu anlamına gelmez - gerçekten tadını çıkarmak için çok tatsız olabilirler.


Peki açık turşular buzdolabında bekletilmezse ne olur? Çok değil, kısa süreli. Kötü Gidebilir mi? tuzlu suyun fermantasyon sürecini yavaşlatmak için soğutmanın gerekli olduğunu açıklar. Daha hızlı fermantasyon, tadı daha hızlı ekşi olduğu anlamına gelir, bu nedenle gece yarısı atıştırması yaptıktan sonra turşu kavanozunu kaldırmayı unutursanız endişelenmeyin - sabahları buzdolabına geri koyun. Benzer şekilde, şarküterideki o kavanoz kapatılırsa muhtemelen iyidir çünkü turşular o kadar hızlı tüketilir ki bozulmaya zamanları kalmaz. Daha yüksek sıcaklıklar ayrıca bakterilerin büyümesini kolaylaştırır, bu nedenle kontaminasyonu önlemek için turşularınızı kavanozdan almak için eldiven veya maşa kullanın ve turşu kavanozunuzu küf için her zaman kontrol ettiğinizden emin olun! Küflü turşular kesinlikle kötüdür ve atılması gerekir.

Şunlara da göz atın;

  1. Turşu tarifleri
  2. Pancar turşusu tüketmek iyi mi?
  3. Turşu kavanozu nasıl açılır?
  4. Turşu kavanozundaki kötü koku nasıl geçer?
  5. Yaz turşuları

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Zeytinyağlı Yaprak Sarmanın 8 Püf Noktası
Kızılcık Nasıl Kurutulur: Güneşte ve Fırında Kızılcık Kurutma Teknikleri
Kabak Spagetti Tarifleri: 5 Farklı Kabak Spagetti
Mangalın Yanına Ne Gider? Mangal Yanına Yakışacak 10 Tarif
Bir Diyetisyen Enerjiyi Artırmak İçin En İyi Kahvaltılık Yiyecekleri Paylaştı
Eskişehir Kahvaltı Mekanları: En İyi 8 Mekan