82 yaşındaki triatlet ve beyin cerrahı sağlıklı kalmak için 6 kuralını anlatıyor
Beyin cerrahı ve World Wrestling Entertainment’ın (WWE) tıbbi direktörü olarak çalışan 82 yaşındaki triatlet Dr. Joseph Maroon sağlıklı kalmak için uyguladığı 6 kuralı paylaştı.

Dr. Maroon, sekiz Ironman Triathlons, dokuz maraton ve 70′in üzerinde triatlon etkinliğine katılmış. Dr. Joseph Maroon, 2022'de Chicago'da Sprint Triatlon'u (750m yüzme, 20k bisiklet ve 5k koşu) 80 yaş ve üstü grupta 2 saat 25 dakika ile birincilikle bitirmiş.

CNBC'nin haberine göre 40 yaşından sonra hem sağlığına ve ömrüne olumlu etkisi olan bazı günlük rutinleri takip etmeye başlamıştı. Maroon, 6 kuralını şöyle paylaşıyor:

1-Akdeniz diyeti yiyin: Maroon’un diyeti çoğunlukla meyve ve sebzelerden, ara sıra tavuk ve balıktan oluşur. Nadiren kırmızı et yiyor.

2-Düzenli egzersiz: Maroon, haftanın altı günü, egzersiz rutinine günde bir saat ayırıyor.

3-Sigara, alkol, reçetesiz ilaçlardan uzak duruyor.

4-Stres seviyenizi düşük tutun: Maroon stresi azaltmanın bir yolu olarak 'değerlerini dengeleme' formülü uyguladığını söylüyor. Her gün işine, ailesine/arkadaşlarına, maneviyata ve fiziksel aktiviteye eşit zaman ayırdığından emin oluyor.

5-Yeterli uyku alın: Maroon her gece 6 buçuk ila 7 buçuk saat uyuyor.

6-Maroon, beyin sağlığı için Omega 3 yağ asitlerine, ayrıca egzersizleri dengelemek için magnezyuma önem veriyor. Ancak bu konuda kesin bir uyarısı var: Diyetinize herhangi bir takviye eklemeden önce doktorunuza danışmalı ve kapsamlı araştırma yapmalısınız.

Haber Kategorileri

Sağlıklı Beslenme Sağlıklı Yaşam

Lezzetli Haberler

Avokadolu Salata Tarifleri: Düşük Kalorili 10 Tarif
Dünyanın En Lezzetli Yemeklerini Yiyebileceğiniz 100 Şehir Açıklandı: Türkiye'den 2 Şehir Var
Kayısı Reçeli Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Yeşil Erik Tuzla Yenir Mi?
Hamilelikte Yiyebileceğiniz En İyi 7 Meyve
Cevizi Suya Koymanın Faydaları Nelerdir?