5 Kilo Yoğurttan Ne Kadar Tereyağı Çıkar?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
5 kilo tam yağlı yoğurttan yaklaşık 400-500 gram tereyağı çıkar. Yoğurt iyice çalkalanarak yağ ve sıvı kısım ayrılır. Ayrılan tereyağı yıkanıp şekillendirilerek kullanıma hazır hale getirilir.

Yoğurdun içindeki süt yağı çırpma işlemiyle toparlanır ve tereyağı oluşur. Ayrılan sıvı kısım yayık altı suyu olarak adlandırılır. Tereyağı yıkandıktan sonra daha uzun süre saklanabilir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak