5 Kilo Domatesten Ne Kadar Salça Çıkar?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Salça, hem Türk mutfağında, hem de dünya mutfaklarında yaygın olarak kullanılır. Domatesin uzun süre pişirilmesiyle hazırlanan salça, kavanozlarda saklanabilir. Gelin, 5 kilo domates ile salça yapımı hakkında merak edilenlere göz atalım.

Salça, domates veya kırmızı biberin ezilerek, kaynatılarak ve çoğunlukla tuz eklenerek yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir yiyecek malzemesidir. Domatesten salça yaparken çıkan miktar, domatesin cinsine, sululuk oranına ve salçanın ne kadar koyu yapılacağına bağlı olarak değişir. 

Kışlık salçanın püf noktaları, yemeklerde hangi salça kullanılır ve yemeklik salça yapımına göz atın.

5 Kilo Domatesten Ne Kadar Salça Çıkar?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak