Fırınsız seçeneklerden dondurmalara, doğal atıştırmalıklardan çikolatalı lezzetlere kadar her damak zevkine hitap eden alternatifler mevcut. Üstelik bu tarifler, misafire ikramlık ya da kahve yanına eşlikçi olarak da oldukça şık ve lezzetli seçimler oluyor.
Malzemeler:
Yapılışı: Çikolatayı benmari usulü eritin. Ilıyınca yumurta sarılarını ekleyin. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını bir tutam tuzla katı köpük olana kadar çırpın. Yavaşça çikolataya ekleyerek karıştırın. Bardaklara paylaştırıp 2 saat soğutun.
Malzemeler:
Yapılışı: Muzları doğrayıp dondurun. Donmuş muzları blenderda vanilya ve sütle pürüzsüz olana kadar çekin. Hemen servis edin veya buzlukta 1 saat daha bekletin.
Malzemeler:
Yapılışı: Bisküvileri ufalayın, süt ve kakaoyu ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın. İsteğe bağlı Hindistan cevizi ya da fıstıkla kaplayın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Malzemeler:
Yapılışı: Krema ve süt reçelini karıştırın. Bisküvileri kırıp ekleyin. Kuplara paylaştırın, buzdolabında 1-2 saat soğutun. Soğuk servis yapın.
Malzemeler:
Yapılışı: Hurmaları ortadan ikiye ayırıp içlerini açın. Her hurmanın içine 1 çay kaşığı kadar kaymak doldurun. Üzerine ceviz koyarak servis edin. Soğuk olarak ikram edebilirsiniz. Tatlı krizlerine doğal ve sağlıklı bir çözüm!