3 Malzemeli Enfes Tatlı Tarifleri
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Az malzemeyle harikalar yaratmak mümkün! Sadece üç malzemeyle hazırlanan bu pratik tatlı tarifleri, hem zamandan tasarruf sağlıyor hem de tatlı krizlerine hızlı çözümler sunuyor.
3 Malzemeli Enfes Tatlı Tarifleri

Fırınsız seçeneklerden dondurmalara, doğal atıştırmalıklardan çikolatalı lezzetlere kadar her damak zevkine hitap eden alternatifler mevcut. Üstelik bu tarifler, misafire ikramlık ya da kahve yanına eşlikçi olarak da oldukça şık ve lezzetli seçimler oluyor.

  1. 3 Malzemeli Çikolatalı Mus

çikolatalı mus

Malzemeler:

  1. 200 g bitter çikolata
  2. 3 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
  3. 1 tutam tuz

Yapılışı: Çikolatayı benmari usulü eritin. Ilıyınca yumurta sarılarını ekleyin. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını bir tutam tuzla katı köpük olana kadar çırpın. Yavaşça çikolataya ekleyerek karıştırın. Bardaklara paylaştırıp 2 saat soğutun.

  1. Muzlu Dondurma (Nice Cream)

Malzemeler:

  1. 3 adet olgun muz
  2. 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)
  3. 1 yemek kaşığı süt (isteğe bağlı, kıvam için)

Yapılışı: Muzları doğrayıp dondurun. Donmuş muzları blenderda vanilya ve sütle pürüzsüz olana kadar çekin. Hemen servis edin veya buzlukta 1 saat daha bekletin.

  1. Fırınsız Bisküvili Toplar

Malzemeler:

  1. 1 paket petibör bisküvi
  2. 1 çay bardağı süt
  3. 2 yemek kaşığı kakao

Yapılışı: Bisküvileri ufalayın, süt ve kakaoyu ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın. İsteğe bağlı Hindistan cevizi ya da fıstıkla kaplayın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

  1. Süt Reçeli Tatlısı (Karamel Tadında)

Malzemeler:

  1. 1 kutu süt reçeli
  2. 1 paket krema
  3. 1 paket bisküvi

Yapılışı: Krema ve süt reçelini karıştırın. Bisküvileri kırıp ekleyin. Kuplara paylaştırın, buzdolabında 1-2 saat soğutun. Soğuk servis yapın.

  1. Kaymaklı Hurma Tatlısı

Malzemeler:

  1. 10 adet büyük hurma (çekirdeksiz)
  2. 5 yemek kaşığı kaymak (veya labne)
  3. Ceviz içi (süsleme için)

Yapılışı: Hurmaları ortadan ikiye ayırıp içlerini açın. Her hurmanın içine 1 çay kaşığı kadar kaymak doldurun. Üzerine ceviz koyarak servis edin. Soğuk olarak ikram edebilirsiniz. Tatlı krizlerine doğal ve sağlıklı bir çözüm!

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

14 Ağustos Masterchef Özeti: 3. Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Chimichanga Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?
Scotch Egg Nasıl Yapılır?
Aspiratör Olmazsa Ne Olur?
Davlumbaz Yağı Çeker Mi?
Aspiratör Alırken Nelere Dikkat Etmeli?