25 Dakikada Evde Peynir Yapmanın 6 Püf Noktası
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Evde 25 dakikada lokum kıvamında peynir yapmak mümkün. Süt, tuz ve elma sirkesi ile hazırlanan bu tarifte sirke miktarı peynirin tadı ve kıvamı için kritik öneme sahip. Hazırlanan peynir, tuzlu salamura ile kavanozlanarak dolapta uzun süre saklanabiliyor.

Evde hazırlanan peynir, dışarıdan alınan ürünlere ihtiyaç bırakmayacak kadar lezzetli oluyor. Tülbent ve süzgeç kullanarak peynirin suyu iyice süzülüyor ve ağırlıkla şekil veriliyor. Organik elma sirkesi kullanmak peynirin bembeyaz ve kokusuz olmasını sağlıyor.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Anne Köftesinin Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?
Mercimek Köftesi Neden Dağılır?
Normal Pirinçten Risotto Olur Mu?
Salçalı Makarnaya Hangi Baharatlar Konur?
Ciğer Yıkamadan Pişirilir Mi?
Salçalı Makarnanın Yanına Ne Gider?