Yaz aylarının vazgeçilmezi çiğ köfte, serinletici ve hafif yapısıyla pek çok kişinin favorisi. Geleneksel lezzetin yanı sıra farklı malzemelerle zenginleştirilmiş ve kolayca hazırlanan alternatifler, çiğ köfteyi çok daha çeşitli ve cazip hale getiriyor. İşte 10 dakikada hazırlanan çiğ köfteli 5 tarif...
Malzemeler
200 g hazır çiğ köfte
4 lavaş
4 büyük marul yaprağı
1 domates (ince doğranmış)
Yarım demet maydanoz (kıyılmış)
1 yeşil soğan (isteğe bağlı)
1 limon
Soğuk ayran (servis için)
Yapılışı:
Marulları yıkayıp kurulayın. Lavaşların ortasına 50’şer gram çiğ köfte koyun. Üzerine domates, maydanoz ve istenirse yeşil soğan ekleyin. Limon suyunu gezdirin. Marul yaprağını yerleştirip lavaşı sarın. Soğuk ayranla servis edin.
Malzemeler
200 g hazır çiğ köfte
3 kırmızı biber
1 soğan (ince doğranmış)
Yarım demet maydanoz (kıyılmış)
4 lavaş
1 limon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarıp ince şerit kesin. Soğan, maydanoz ve zeytinyağı ile karıştırın. Lavaşın ortasına bu karışımı yayın, üzerine çiğ köfte koyun. Limon sıkıp sarın. Turşu ve ayranla servis yapabilirsiniz.
Malzemeler
1 olgun avokado (dilimlenmiş)
150 g hazır çiğ köfte (küçük parçalar)
1 avuç roka
Birkaç dal taze nane
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Roka ve naneyi tabakta yayın. Üzerine avokado dilimleri ve çiğ köfteyi ekleyin. Zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp gezdirin. Tuz, karabiberle tatlandırıp hafifçe karıştırarak servis edin.
Malzemeler
150 g hazır çiğ köfte
1 su bardağı haşlanmış nohut (hafifçe ezilmiş)
Yarım demet maydanoz (kıyılmış)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limon suyu
Tuz, karabiber
Pul biber veya sumak (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Nohutu hafifçe ezin. Maydanoz, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve baharatlarla karıştırın. Servis tabağına yayın, üzerine çiğ köfte parçalarını yerleştirin. Yeşillik ve limon dilimleriyle servis edin.
Malzemeler
250 g kısa makarna (kalem, penne, burgu)
150 g hazır çiğ köfte
1 su bardağı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 salatalık (küçük küp, isteğe bağlı)
Yarım demet nane veya dereotu (kıyılmış)
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı limon suyu (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Makarnayı haşlayıp soğutun. Yoğurt, mayonez ve sarımsağı karıştırın. Makarnaya ekleyip harmanlayın. Salatalık ve taze otları katıp karıştırın. Üzerine çiğ köfte serpiştirip tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın. Soğuk servis edin.