1 Michelin Yıldızı, Yeşil Yıldız ve Sommelier Ödülü Kazandı: Vıno Locale
Michelin Rehberi, İzmir'de 15 restoranı tavsiye ediyor. Toplamda 3 restoran bir Michelin yıldızı almaya hak kazandı. Bunlardan biri de Vıno Locale oldu. Vıno Locale, aynı zamanda Michelin Yeşil Yıldızı ve Sommelier ödülünü de kazanmayı başardı. 

MİCHELİN Rehberi, bu yıl İzmir ve Bodrum'u da seçkileri arasına ekledi. İzmir'de toplamda 15 restoran, Michelin Rehberine girmeyi başardı. Şef Ozan Kumbaşar ve Seray Kumbasar'ın eşsiz bir destinasyonla yarattığı Vino Locale, ise 3 farklı ödüle layık görüldü. 

Vıno Locale Hakkında

Şef Ozan Kumbasar'ın gastronomi alanındaki başarısı ve eşi Seray Kumbasar'ın profesyonel yönetimi ile 2018 yılında Urla'da açılan Vino Locale, bölgenin ilk şef restoranı olma özelliğini taşıyor. Sürdürülebilirlik konusunda çok büyük başarılara imza atan bu restoranda, menü her ay mevsimsel ürünlere göre değişiyor. Urla'nın dokusuna çok yakışan bu restoran, nostaljik esintileri ile içeri girdiğiniz ilk anda sizi kucaklıyor. Hiç dondurulmuş gıda kullanılmayan menü, yerel pazarlarda çıkan ürünlere göre şekilleniyor. Menüde 6 başlangıç, 2 salata, 2 ana yemek ve 2 tatlı bulunuyor. 

Vino Locale, 1 Michelin yıldızının yanı sıra sürdürülebilir mutfağı ile Michelin yeşil yıldızını da kazandı. Aynı zamanda Michelin Rehberi Türkiye'de ilk kez Sommelier Ödülü'nü Seray Kumbasar'a verdi.

Tel: 0533 321 84 66

Adres: Kuşçular, 8037. Sk. No:3, 35430 Urla/İzmir

Google haritalarda bakın.

instagram.com/urlavinolocale

Michelin Rehberi Vino Locale Yorumu

Ozan ve Seray Kumbasar işlerini büyük bir özveriyle yürütüyorlar. Bölgesel şaraplara olan sevgisi bulaşıcıdır ve memnuniyetle zekice tavsiyelerde bulunur. Sindirim arabası gerçek bir hazinedir. Kocası da bölgelerine karşı aynı sevgiyi paylaşıyor. Şef, kendi yetiştiremediği ürünleri yerel üreticilerden almayı seviyor. Her altı haftada bir set menüsü, şehvetli, sofistike mutfağının ardındaki ilham kaynağı olan mevsimlere göre değişiyor. Şef kuzugöbeği kuzugöbeği kuzugöbeği barbeküsünde pişiriyor ve onlara hafif dumanlı bir tat veriyor. Daha sonra zenginlik ve derinlik katmak için üzerlerine tereyağı ve keçi peyniri kreması ekliyor. Yanında servis edilen hafif asitli soğan kreması yemeği aydınlatır. Fermente baharatlı kırmızı biberler ve yoğun bir jus, sıcaklık ve karmaşıklık katar. Vino Locale'de ürünler, şefin Tayland ve İtalya'ya olan sevgisini ele veren ince ayrıntılarla bir kaide üzerine yerleştirilmiştir. İkincisi, restoranın İtalyan trattoria'sını anımsatan dekorunda da açıkça görülüyor. Duvarlardaki sanat eserleri, canlı atmosfer ve romantik teras, buranın bulaşıcı cazibesine katkıda bulunuyor. Unutulmaz bir yemek deneyimine hazır olun.

Şef Ozan Kumbasar

Şef Ozan Kumbasar, İstanbul'da 5 yıldızlı otel ve restoran mutfaklarında uzun yıllar görev aldı. İstanbul'un yoğun kalabalığından kaçmak isteyen Ozan ve Seray Kumbasar, 2017 yılında İzmir Urla'ya gelerek Vino Locale'i kurdu. 

Şunlara da göz atın;

  1. İstanbul Michelin yıldızı kazanan restoranlar
  2. Bodrum Michelin yıldızı kazanan restoranlar
  3. İzmir Michelin yıldızı kazanan restoranlar

Haber Kategorileri

Michelin Restoranları - Türkiye

Lezzetli Haberler

Zeytinyağlı Yaprak Sarmanın 8 Püf Noktası
Kızılcık Nasıl Kurutulur: Güneşte ve Fırında Kızılcık Kurutma Teknikleri
Kabak Spagetti Tarifleri: 5 Farklı Kabak Spagetti
Mangalın Yanına Ne Gider? Mangal Yanına Yakışacak 10 Tarif
Bir Diyetisyen Enerjiyi Artırmak İçin En İyi Kahvaltılık Yiyecekleri Paylaştı
Eskişehir Kahvaltı Mekanları: En İyi 8 Mekan