Ballı Ve Tereyağı Soslu Kek

Ballı Ve Tereyağı Soslu Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ballı Ve Tereyağı Soslu Kek için

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 hafif çırpılmış yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 + 3/4 su bardağı hazır kek unu
  • 3/4 su bardağı süt

Sos için

  • 60 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı bal
  • 1 su bardağı krema
Ballı Ve Tereyağı Soslu Kek

Nasıl Yapılır

Kolayca uygulanabilen kek tarifleri arasında üst sıralarda. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Krem karamel kalıplarını tereyağı ile yağlayın. Tereyağı ile toz şekeri bir kapta mikserle çırpın. Yumurtaları ekleyin. Vanilyayı da ilave edip iyice çırpın. Metal kaşık yardımıyla elenmiş kek ununu ve sütü bir kapta karıştırın. Karışımı yine metal kaşık ile kalıplara paylaştırın. 20 dakika fırında pişirin. Kekleri tel ızgara üzerine ters çevirin ve 5 dakika sonra kalıptan çıkarın. Ufak bir tencerede tereyağını eritin. Bal ekleyip karıştırın. Kremayı da ilave edip kaynatın. Keki servis tabağına alın ve üzerine ballı sostan dökün.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo