ANASAYFA TARİFLER ÇİKOLATALI TATLI TARİFLERİ PORTAKAL DİLİMLİ ÇİKOLATA

Portakal Dilimli Çikolata

Portakal Dilimli Çikolata

Dünya Çikolata Ustaları Ödüllü Şef Gamze Baş'tan nefis mi nefis bir tarifimiz var. Evde kendi çikolatalarını hazırlamak isteyenler için, portakal dilimli çikolata yapımını sizlerle paylaşıyoruz. Portakal dilimli çikolataları ister atıştırmalık, ister ikramlık olarak sunabilirsiniz. Listedeki malzemeler hazırsa, gelin portakal dilimli çikolata nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak çilekli çikolata parçalarını da deneyebilir, daha fazlası için çikolatalı tatlılar sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakal Dilimli Çikolata Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet bitter tablet çikolata (%50-%70 kakao oranı)
  • 2-3 adet orta boy portakal (İnce kabuklu/ sıkma portakal)
  • 2 çorba kaşığı toz şeker veya kahverengi şeker
  • Pişirmek için yapışmaz bir tava ve benmari için de plastik veya metal yuvarlak bir kase.

Portakal Dilimli Çikolata Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak çikolataları benmari usulü eritin. Benmari usulü eritmek için bir tencerenin yarısına su doldurun ve ocağa alın. Üzerine metal bir kap koyun ve su ile temas etmemesine özen gösterin. Metal kabın içerisine çikolataları doldurun. Çikolatalar, tenceredeki suyun buharıyla erimeye başlayacaktır.
  • Portakalları kabuğunu soymadan ince ince dilimleyin. Çekirdekleri pişirme esnasında çıkacaktır.
  • Dilimlediğiniz portakalları yapışmaz tavaya alın ve ocağı orta ateşte yakın. Portakalları pişirirken çatal yardımıyla sağa sola kaydırın. Bu sayede yanmasını engelleyebilirsiniz.
  • Portakal dilimlerinin üzerine bir çay kaşığı toz şeker serpiştirin ve karamelize oluncaya kadar portakalları pişirin.
  • Benmari usulü eriyen çikolataları plastik spatula ile karıştırın.
  • Ardından karamelize ettiğiniz portakalları ortadan ikiye bölün ve portakal dilimlerini çikolataya batırın.
  • Tüm portakalları çikolataya batırdıktan sonra buzdolabına koyun. Yaklaşık 3-4 dakika dolapta beklettikten sonra, hazırladığınız çikolataları servis tabağına alabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.