Hindistan Cevizi Ve Çikolatalı Bisküvi

Hindistan Cevizi Ve Çikolatalı Bisküvi
10 Şubat 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Hindistan Cevizi Ve Çikolatalı Bisküvi için

Malzemeler

  • 120 g öğütülmüş badem
  • 25 g çiğ kakao tozu
  • 6 adet çekirdeği çıkarılmış taze hurma
  • 40 g Brezilya fındığı
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 140 g eritilmiş çikolata

Hindistan cevizli dolgusu için:

  • 100 g kurutulmuş Hindistan cevizi
  • 125 ml Hindistan cevizi sütü
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 2 çay kaşığı akçaağaç şurubu

Üzeri için:

  • Deniz tuzu taneleri
Hindistan Cevizi Ve Çikolatalı Bisküvi

Nasıl Yapılır

  1. Öğütülmüş bademi, kakaoyu, hurmaları, Brezilya fındıklarını, vanilyayı ve çikolatayı mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin. 2 parça pişirme kağıdının arasına alarak 4 mm kalınlığında açın. Sertleşene kadar buzdolabında tutun.
  2. Yuvarlak bir kurabiye kalıbı yardımıyla gerekirse tekrar açarak 20 yuvarlak çıkarın. Sertleşene kadar buzdolabında bekletin.
  3. Hindistan cevizli dolguyu yapmak için Hindistan cevizini, sütü, yağı ve akçaağaç şurubunu bir blenderla güzelce karışana ve kabarana kadar karıştırın. Dolguyu bir kaşık ile kurabiyelerin yarısının üzerine koyduktan sonra kalan kurabiyeleri üstlerine kapatıp sandviç haline getirin.30 dakika ya da hazır olana kadar buzdolabında bekletin. Üzerine deniz tuzu serpiştirerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo