Frambuaz Soslu İrmik Tatlısı

Frambuaz Soslu İrmik Tatlısı
09 Kasım 2020

Hızlıca yapabileceğim pratik ama lezzetli ve görüntüsü ile cezbedici bir tarif olsun diyorsanız bu tarifi kaydedin 🔃 Sütlü tatlılar içinde en sevdiklerimizden olup türevleri çoktur. Bugün frambuaz soslu olarak karşınızda.. 😇 Beğendiyseniz beğen butonuna bekleriz ❤️ 😇 Yorumlara da düşüncelerinizi eklerseniz sevinirim ❤️

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Frambuaz Soslu İrmik Tatlısı için

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 12 çorba kaşığı irmik
  • 12 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Sosu için;

  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı frambuaz

Üzerine;

  • Meyve
  • Toz fıstık
Frambuaz Soslu İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. 👩‍🍳 Süt, irmik ve şeker tencerede harmanlanır ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
  2. Ocaktan almadan önce tereyağı eklenir ve karıştırılır.
  3. Hazırlanan tatlı istenilen kalıba aktarılır. Soğuması beklenir. (ben ortasına sos koymak için tart kalıp kullandım)
  4. Sos için malzemeler küçük bir tavada karıştırılır. Kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir. (Sosun kıvamını biraz koyu istiyoruz bu tarifte, o nedenle nişasta az olmamalı ki kıvamı koyu olsun). Soğumaya bırakılır.
  5. Kalıpta ki tatlı servis tabağına ters çevrilerek aktarılır. Soğuyan sos ortasına yayılır. Üzerine frambuaz yerleştirilir ve toz fıstık ile süslenir. (Siz gönlünüzce süsleyebilirsiniz) Afiyetle❤️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo