Balkabağı Tatlısı

Balkabağı Tatlısı
19 Nisan 2024

Merhaba sevgili dostlar.. Sofraların ve kabakgiller ailesinin en tatlı besinlerinden bal kabağını tüketmenin tam zamanı. antioksidan özelliğiyle bağışıklığımıza, lif kaynağı ile bağırsaklarımıza fayda sağladığı gibi bir çok saymakla bitmeyecek faydası var. Damak çatlatan bu tarif akıllarda kalacak.

Hazırlanma Süresi : 2 dakika
Pişirme Süresi : 1 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Balkabağı Tatlısı için

Malzemeler

  • 700 gram balkabağı
  • 1+1/3 su bardağı şeker
  • 1-2 damla limon

Üzeri için:

  • Tahin
  • Ceviz
Balkabağı Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Kabakları dört dilim olacak şekilde keselim.
  2. Bir parmak uzunluğunda iki parmak genişliğinde keselim.
  3. Ardından fırın kabımıza yerleştirip şekerini üzerine serpiştirelim ve en az 2 saat ağzı kapalı olarak bekletelim.
  4. 2 saatin sonunda şekerle özleşen ve suyunu salan kabaklarımıza ekstra su ilave etmeden, üzerini folyo ile kapatıp 180 derece fansız ayarda fırınımıza yerleştirelim.
  5. 1 saatin sonunda folyosunu açalım ve bir kaç damla limon sıkalım.
  6. Üstü açık olacak şekilde 15 dakika daha pişirmeye devam edelim. Tatlımız hazır. Afiyet olsun
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo