Soğan Maydanoz Dolgulu Sardalya

Soğan Maydanoz Dolgulu Sardalya
05 Aralık 2020

Sardalya 🐋 Protein açısından çok zengin olan sardalya, B12 ve D vitamini, kalsiyum ve selenyum açısından oldukça zengindir. Kemik sağlığını korumada oldukça etkin olan kalsiyum da sardalyada bolca bulunur. Ağustos-Eylül en lezzetli olduğu aylardır. Ekim sonu itibariyle yumurtlama dönemine girer ve sofralarda ki yerini hamsiye bırakır.😇 Paylaşımlarımıza yorum ve beğenilerinizi esirgemeyin. 😇 @mutfakkeyiftir sayfamı takip etmeyi unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Soğan Maydanoz Dolgulu Sardalya için

Malzemeler

  • 1 kg kılçıkları ayıklanmış sardalya
  • 2 adet kuru soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • Tuz
  • Mısır unu
  • Sıvı yağ
Soğan Maydanoz Dolgulu Sardalya

Nasıl Yapılır

  1. 👩‍🍳 Sardalyaların kılçıkları iyice temizlenir ve tuzlanır.
  2. Soğanlar piyazlık, maydanozlar küçük doğranır. Soğan, maydanoz ve tuz harmanlanır.
  3. Sardalyalar sırt üstü yatırılır. Ortasına soğanlı maydanozlu harç koyulur. Diğer sardalya üstüne kapatılır. 
  4. Kapatılan sardalya mısır ununa bulanır.
  5. Sıvı yağ koyulmuş tavaya dizilir ve önlü arkalı kızartılır.
  6. 🧐 Aynı taktik güveç kabında da yapılabilir. Sardalyalar güveç kabına serilir, harç içine koyulur.
  7. Üstü balık ile kapatılır. Arzuya göre güveç kabında fırında yada güveçten tavaya ters döndürülerek tavada kızartılır. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo