Kırmızı Lahana Çanağında Kısır

Kırmızı Lahana Çanağında Kısır
13 Şubat 2021

Kısırı  bir de böyle deneyin .Hem sunumu hem lezzeti ile beğeni kazanacak kısır tarifi.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kırmızı Lahana Çanağında Kısır için

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • 1,5 su bardağı kaynar su
  • Yarım bağ maydanoz
  • 1 tane orta boy yeşil biber
  • 1 tane orta boy kırmızı biber
  • 1 tane orta boy havuç
  • 1 tane orta boy domates
  • 1 tane orta boy salatalık
  • 3 tane küçük boy kuru soğan
  • 4-5 yaprak marul
  • 3-4 dal yeşil soğan
  • 1 tane küçük boy kırmızı lahana
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane limon
  • 1 çay kaşığı karabiber ve pul biber
  • 2 çay kaşığı sumak
  • Yarım yemek kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı vişne ekşisi sosu
  • Tuz
Kırmızı Lahana Çanağında Kısır

Nasıl Yapılır

  1. Bir kaba ince bulgur koyulur, kaynar su dökülür. Kabın üzeri kapatılır, bulgurlar pişmeye bırakılır.
  2. Bulgurun suyu çekene ve yumuşayana kadar bekletilir.
  3. Tencereye zeytinyağı koyulur. Yağ kızınca küp küp doğranmış soğanlar koyulur, karıştırılır.
  4. Soğanların rengi değişmesine yakın salça koyulur. Soğanlar bir süre salçayla kavrulur. Pişince altı kapatılır.
  5. Bir kaba havuç rendelenir. Küçük küçük doğranmış salatalık, domates, biberler, yeşil soğan ve ince kıyılmış maydanoz ve marul koyulur.
  6. Pişen ince bulgurun içine  hazırlanan soğanlı sos koyulur ve karıştırılır. Hazırlanan sebzeli karışım koyulur ve karıştırılır.
  7. Baharatlar koyulur ve karıştırılır. Kırmızı lahana  yapraklarının içerisinde servis edilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo