Zencefilli Kış Kurabiyesi-Gingerbread Kurabiye

Zencefilli Kış Kurabiyesi-Gingerbread Kurabiye
27 Aralık 2020

Meşhur Gingerbread cookieleri yani zencefilli kış kurabiyelerini denemeyen kaldı mı? eğer ben hala denemedim diyorsanız doğru yerdesiniz. Hafif baharatlı tadıyla, portakal aromasıyla, pekmeziyle şahane lezzetli bir kurabiye tarifi ile karşı karşıyasınız. Üstelik yapması da oldukça eğlenceli. Hadi tarifin detaylarına geçelim.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 8 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Zencefilli Kış Kurabiyesi-Gingerbread Kurabiye için

Malzemeler

  • 230 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker (eğer varsa esmer şeker daha iyi olur )
  • 1 su bardağı üzüm pekmezi
  • 1 yumurta oda sıcaklığında
  • 6 bardak un
  • 4 çay kaşığı toz zencefil
  • 2 çay kaşığı toz tarçın
  • 2 çay kaşığı toz karanfil
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Zencefilli Kış Kurabiyesi-Gingerbread Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağı ve şeker krema kıvamına gelene dek çırpılır.
  2. Pekmez ve yumurta bu karışıma eklenir ve karıştırılır. 
  3. Ardından kuru malzemeler ve portakal kabuğu rende si eklenir ve bütün malzeme iyice karışana kadar çırpma işlemi devam eder.
  4. Oldukça tok bir hamur elde edince hamur tezgaha alınır ve iki eşit parçaya bölünür.
  5. Parçaların ikisi de bir disk haline getirilip streç filme sarılır. 
  6. 1 saat buzdolabında dinlendirilen hamur iki yağlı kağıt arasında açılır ve şekillendirilir. Ardından 170° fırında 8 - 10  dakika pişirilir. 
  7. Fırından çıkarılan kurabiyeler soğuyana kadar hareket ettirilmemelidir. Aksi takdirde kırılabilirler.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo