Beşamel Soslu Ve Tavuklu Krep Sarma

Beşamel Soslu Ve Tavuklu Krep Sarma
24 Mayıs 2021

Tavuk etini çok seven bir eş ve sadece tavuk göğsü yiyebilen ben. Bugün yemeğimiz tavuklu krep sarma.

Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Beşamel Soslu Ve Tavuklu Krep Sarma için

Malzemeler

Krep (akıtma) hamuru için;

  • 3 adet yumurta 🥚
  • Yarım tatlı kaşığı tuz 🧂
  • 350 ml süt 🥛
  • 200gr un (1.5 su bardağı)
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
  • İç tavuk karışımı için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 göğüs parçası haşlanmış tavuk (didilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı salça (domates 🍅)
  • 2 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tutam tuz 🧂
  • 1 konserve garnitür

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım bardak un
  • 750 ml süt 🥛
  • 2 tutam tuz 🧂
  • 2 avuç kaşar rendesi

Üzeri için;

  • 250 gram rendelenmiş kaşar
Beşamel Soslu Ve Tavuklu Krep Sarma

Nasıl Yapılır

  1. Krep hamuru için bir kapta tuz ve yumurtaları karıştırmaya başlıyoruz.
  2. Karıştırırken öncelikle sütü ekliyoruz, arkasından bir kaç seferde unu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Krepleri tek tek yağsız tavada arkalı önlü pişiriyoruz.
  3. Krep iç harcını, yağ ve tavuk etiyle hazırlamaya başlıyoruz. Salça ve baharatları ekleyerek sotelemeye devam ediyoruz. En garnitürü ve tuzunu ekleyip ocaktan alıyoruz.
  4. Beşamel sosu, sos tavasında yağ ve unu ekleyerek kavurmaya başlıyoruz. Un kokusu çıkana kadar kavurup, süt ve tuzu ilave ediyoruz.
  5. Koyulaşana kadar pişirip, ocağı kapattıktan sonra kaşar peynirini de ekleyip karıştırıyoruz.
  6. En son, kreplere iç harcı ekleyip, üstüne beşamel sosu döküyoruz. Katlayıp kapattıktan sonra, üstüne yine beşamel sos döküp, kaşar serpiyoruz.
  7. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika, üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo