Pancar Ve Kabak Püresi

Pancar Ve Kabak Püresi
26 Mart 2021

Pancar ve kabak barındırdıkları vitaminler sayesinde ek gıdaya geçişte gönül rahatlığıyla bebeklerinize verebileceğiniz besinlerdir. A vitamini, potasyum ve kalsiyum bakımından zengin olan pancar, bebeklerin gelişiminde önemli rol oynar. Kabak ise, ek gıdaya başlayan bebeklere ilk verilen sebzelerden biridir. Ek gıdaya başlayan 6 aylık ve daha sonrası bebekler için çok sağlıklı bir püre olan, pancar ve kabak püresi tarifine geçebiliriz.

Pirinçli elma püresi ve karışık sebze püresi tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pancar Ve Kabak Püresi için

Malzemeler

  • 1 adet top kabak
  • 1 küçük pancar
  • 1 kaşık pirinç
  • 1/2 küçük soğan
  • 1 kaşık zeytinyağı
Pancar Ve Kabak Püresi

Nasıl Yapılır

  1. Pancarın haşlanması daha uzun süreceği için ayrıca haşlayın.
  2. Kabağın içini oyun, çıkan içi pirinç ve soğanla haşlayın.
  3. Haşlanan bütün malzemeyi birleştirip püre yapın ve zeytinyağı ekleyin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo