Ezilmiş Brüksel Lahanası

Ezilmiş Brüksel Lahanası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ezilmiş Brüksel Lahanası için

Malzemeler

  • 20 adet Brüksel lahanası
  • 1 yemek kaşığı tuz (Haşlamak için)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Ezilmiş Brüksel Lahanası

Nasıl Yapılır

  1. Brüksel lahanalarını 1 yemek kaşığı tuz ve sirke ilave edilmiş kaynar suda 10 dakika haşlayın. Haşladığınız Brüksel lahanalarını süzüp ısıya dayanıklı bir tepsiye aktarın. Üzerine zeytinyağını dökün, ince kıyılmış sarımsakları, tuzu ve baharatını serpin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın.
  2. Brüksel lahanalarını kavanozun dibi ile tek hamlede sertçe bastırarak yassılaştırın. En son rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, peynirler eriyip kızarana kadar fırında bekletin. Daha sonra fırından alın ve hemen servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo