Kaşık Turşusu

Kaşık Turşusu
18 Eylül 2022

Kış sofralarınız için yemeklerin yanına lezzet katacak kaşık (salata) turşusu tarifi..

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kaşık Turşusu için

Malzemeler

  • 3 kg domates (Tercihen erik domates)
  • 1 kg salatalık
  • 1 kg kırmızı biber
  • 1 kg havuç
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 bağ kereviz yaprağı 
  • 1 baş sarımsak
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı elma sirkesi
  • Yaklaşık 3 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
  • Yeteri kadar kaynar su 
Kaşık Turşusu

Nasıl Yapılır

  1. Bütün sebzeleri iyice yıkayıp, olabildiğince minik küpler halinde doğrayın ve büyük ve derin bir kaba alın.
  2. Maydanozları ince kıyıp sebzelere ilave ettikten sonra  sıvı yağ, sirke ve tuzunu da ekleyip iyice karıştırın. Kabın üzerini kapatıp 1 saat süreyle bekletin.
  3. Dinlenen turşuyu kavanozlara, üzerlerinde boşluk kalacak şekilde doldurup kereviz saplarını ilave edin.
  4. Kaynar suyu kavanozlara paylaştırın ve kapaklarını sıkıca kapatın. Bir tepsi içine kavanozları ters çevirerek yerleştirin ve birkaç saat beklettikten sonra buzdolabında muhafaza edin. 
  5. 3-4 gün sonra turşuyu yiyebilirsiniz. Açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo