Ekşi Maya Ekmek & Somon Füme

Ekşi Maya Ekmek & Somon Füme
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ekşi Maya Ekmek & Somon Füme için

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 2 kaşık sirke
  • 500 ml su
  • Bir tutam tuz
  • 1 dilim ekşi maya ekmek
  • 80 g somon füme
  • 10 g frenk soğanı
  • 1 adet avokado
Ekşi Maya Ekmek & Somon Füme

Nasıl Yapılır

Ekşi mayalı ekmek üzeri tüketebileceğiniz harika bir atıştırmalık.

  1. Hafif kaynayan suya sirke ve tuz ekleyin, kaşıkla karıştırarak bir akım yaratın ve içine yumurtaları tek tek kırın. 4 dakika pişen yumurtaları bir kevgir yardımıyla kağıt havlunun üzerine alın. Ekşi maya ekmeğini, üzerine hafif tereyağı sürerek fırında kızartın.
  2. Labne peynirini, frenk soğanı ve bir tutam tuz ile tatlandırın. Karışımı ekşi maya ekmeğin üzerine sürün. Ardından ekmeğin üzerinde yan yana gelecek şekilde, dilimlenmiş avokado, poşe yumurta ve füme somon dizin. Üzerine bir tutam ince dilimlenmiş frenk soğanı serperek ekşi maya ekmek&somon fümeyi servis yapın.

Kolay kaparili somon füme tarifi için tıklayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo