Tavuk Etli Ve Mantarlı Fırın Makarna

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Tavuk Etli Ve Mantarlı Fırın Makarna
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Tavuk Etli Ve Mantarlı Fırın Makarna için

Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 200 gr tavuk göğüs eti
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 300 gr mantar
  • 4 dal taze soğan
  • 10~12 yarı kurutulmuş domates
  • 3 sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 150 gr mozzarella peyniri
  • Yarım çay bardağı iri dövülmüş Antep fıstığı
Tavuk Etli Ve Mantarlı Fırın Makarna

Nasıl Yapılır

Makarnayı kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Tavuk etini küp şeklinde doğrayın. Mantarları ince doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Tavuk etleri, doğranmış taze soğan ve biberleri ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Küp şeklinde doğranmış kuru domatesleri ekleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Tavuk etli karışımı makarnaya ekleyin. Mozzarella peynirini irice rendeleyip 2/3’ünü makarnaya karıştırıp fırın kabına aktarın. Üzerine dövülmüş fıstık ve rendelenmiş kalan peynirini serpiştirip 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo