Upside Down Cheesecake

Upside Down Cheesecake
22 Aralık 2020

Sevgili Jale Balcı’dan hem pratik hem de lezzetli cheesecake tarifi ile karşınızdayız. Ters yüz olarak da bilinen upside down, dünya mutfaklarında önemli bir yere sahiptir. Krema, labne, portakal suyu ve yulaf bisküvi ile hazırlanan bu tatlı, genellikle kuplarda sunulur. Hafif bir tatlı olan upside down cheesecake, mevsim meyveleri ile zenginleştirilebilir.

Farklı çeşitleri olan limonlu cheesecake ve san sebastian cheesecake tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Upside Down Cheesecake için

Malzemeler

Jöle için

  • 1 su bardağı portakal suyu (Sıkma)
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı toz şeker

Peynir kreması için

  • 1 çay bardağı krema
  • 1 çay bardağı labne peyniri
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya

Üzeri için

  • 1/2 paket burçak bisküvi (Toz haline getirilmiş)
Upside Down Cheesecake

Nasıl Yapılır

  1. Jöle için tüm malzemeyi bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak kıvam alıp katı hale gelene kadar pişirin. Buzdolabına alarak soğumaya bırakın.
  2. Krema ve peyniri bir kaba alın ve şeker ile vanilyayı ekledikten sonra bir mikser yardımıyla köpürüp kıvam alana kadar çırpın.
  3. Daha sonra krema torbasına alın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  4. Servis edeceğiniz bardağın altına portakal jölesinden ekleyin ve üzerine peynir kremasından doldurun.
  5. Toz bisküvi ile kaplayıp dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo