Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13485 Tarif
Çocuk
363 Tarif
Çorba
1176 Tarif
Diyet
4371 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2163 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4685 Tarif
Salata ve Meze
1173 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8288 Tarif
Yöresel
1942 Tarif
Popüler Tarifler
Fırında Tarçınlı Elma Tatlısı
Pumpum Çorbası (Bartın)
Anasayfa
Tarifler
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
Armutlu Ve Çikolatalı Batonette
Armutlu Ve Çikolatalı Batonette
Lezzet Test Ekibi tarafından test edildi
22 Kasım 2022
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Paşa Sarması
Tulumba tatlısı
Fakir Pastası
Cunda Ezmesi
Baba Ganoush
Pesto sos
Lavabo Nasıl Açılır: 6 Doğal Çözüm
Saç Kırıkları Nasıl Önlenir: 7 Öneri
Alkolsüz Kokteyl Tarifleri: Ev Yapımı 20 Farklı Kokteyl Tarifi
Malta Eriği Çekirdeği Nasıl Yenir?
Makarna Sosları: Farklı ve Kolay 16 Nefis Makarna Sosu Tarifleri
Fethiye Kahvaltı Mekanları: Fethiye'nin En İyi 11 Kahvaltı Mekanı
Armutlu Ve Çikolatalı Batonette için
Malzemeler
Kek için
250 g tereyağı
250 g bitter çikolata
5 yumurtanın sarısı
3 yumurta
200 g toz şeker
80 g un
1 paket vanilya
Armutlar için
4 armut
Yarım su bardağı pekmez
Üzeri için
Kakao
Armutlu Ve Çikolatalı Batonette
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Ocaktan alıp küçük parçalara böldüğünüz çikolataları ilave edin ve çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın.
Yumurta sarıları, yumurtalar ve toz şekeri geniş bir kaseye alın. Şeker tamamen eriyene kadar mikser yardımıyla çırpın.
Ilınan tereyağlı çikolata, un ve vanilyayı ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar spatula yardımıyla karıştırın.
Harcı tereyağı ile yağladığınız baton bir kek kalıbına aktarın.
Kabuklarını soyduğunuz armutları bütün olarak pekmeze batırıp, eşit aralıklı olacak şekilde kek kalıbına yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
Ilındıktan sonra servis tabağına alıp üzerine kakao serpin. Dilimleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Meyveli Tatlı Tarifleri
Video Tarifler
Çikolatalı Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
170 Dakika
Buzluk Kurabiyesi
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
40 Dakika
3 Kaşık Tatlısı
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
20 Dakika
Bal Kabaklı Pankek
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
45 Dakika
Makroudh
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
35 Dakika
Bisküvili, Hurmalı Tatlı
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
48 Dakika
Cevizli, Kızılcık Soslu Kruvasan
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.