Armutlu Tart

Armutlu Tart
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Armutlu Tart için

Malzemeler

  • 4 iri armut
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 yumurta akı
  • 2 çorba kaşığı soğuk su
  • 150 gr margarin
  • 1 tutam tuz
Armutlu Tart

Nasıl Yapılır

  1. Armutların kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını yuvarlak sebze oyacağı ile keserek çıkarın. Kararmaması için armutları limonlu suda bekletin.
  2. Un, 90 gr yumuşatılmış margarin, pudra şekeri ve 1 tutam tuzu karıştırın. 1 yumurta akı ve 2 kaşık soğuk su ekleyip düzgün bir hamur yoğurun. Nemli beze sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin. 
  3. 20 cm çaplı fırın kalıbının dibini ve kenarlarını 60 gr margarinle sıvayın. Tozşekeri serpin.
  4. Armutları bir ters bir yüz olmak üzere kalıba dizin. Kısık ateşte şeker karamelize oluncaya dek 30 dakika pişirin. 
  5. Hamuru merdane ile 20 cm çapında açıp kalıptaki armutların üzerine yayın.
  6. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Servis tabağına ters çevirerek çıkarıp dilimleyerek servis yapın.
    Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo