Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13498 Tarif
Çocuk
365 Tarif
Çorba
1176 Tarif
Diyet
4371 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2176 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1383 Tarif
Pratik Yemek
4687 Tarif
Salata ve Meze
1173 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8296 Tarif
Yöresel
1942 Tarif
Popüler Tarifler
Öcce (Kilis)
Islak Hamburger
Anasayfa
Tarifler
Börek Tarifleri
Papatya Böreği
Papatya Böreği
09 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Fakir Pastası
Glütensiz Tuzlu Kek
Sfogliatella
Bebek Muhallebisi
Starbucks Keki
Zelnik
Yüz Bakımında Kullanılan 6 Doğal Malzeme
Mardin'de Ne Yenir, Nerede Yenir: En İyi 10 Restoran
Kahvenin Serüveni
Şef Elif Edes'ten 6 Patlıcanlı Tarif
Gül Reçeli Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Dünyanın En İyi Köfteleri Açıklandı: Listede Türk Mutfağından 10 Köfte Var!
Papatya Böreği için
Malzemeler
2 adet yumurta akı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
250 g tereyağı
1 kutu krema
1 paket yaş maya
1 kg un
300 g mozarella peyniri
100 g pastırma
2 adet yeşil biber
10 adet çeri domates
1 çay bardağı kabak çekirdeği içi
Taze kekik
Susam
Tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için
2 adet yumurta sarısı
Papatya Böreği
Nasıl Yapılır
Unu derin bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Maya, toz şeker ve tuz ekleyip karıştırın.
Su ilave ederek pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice yoğurun ve hamuru dinlenmeye bırakın.
Mayalanan hamura yoğurt, zeytinyağı ve kremayı ekleyerek yoğurmaya devam edin.
Hamurunuzu 3 eşit bezeye ayırın. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını da ekleyerek hamuru tekrar yoğurun ve 10-15 dakika dondurucuda bekletin.
Hamurlardan birini açıp papatyanın orta kısmını oluşturacak şekilde kesin.
Bu parçanın ortasına mozarella peyniri, pastırma, domates, biber ve kabak çekirdeğini koyun.
Diğer parçayı da üzerine kapatın. Hamurun çevresine yumurta akı sürün.
Kalan hamurları açıp uzun şeritler halinde kesin.
İçlerine mozarella peyniri ve pastırma koyup sigara böreği gibi sarın.
Bu küçük börekleri hamurun etrafına dizin.
Papatyanın ortasına mozarella peyniri, çeri domates, dilimlenmiş yeşil biber, kabak çekirdeği ve susam serpin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis edin.
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Börek Tarifleri
Kahvaltılık Tarifler
Hamur İşi Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Börek Tarifleri
50 Dakika
Zelnik
Börek Tarifleri
90 Dakika
Kapalı Börek
Börek Tarifleri
35 Dakika
Lobyani (Barbunya Böreği)
Börek Tarifleri
45 Dakika
Adana Böreği
Börek Tarifleri
120 Dakika
Tis Böreği
Börek Tarifleri
100 Dakika
Peta Böreği
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.