Şapşap Köfte

Şapşap Köfte
24 Şubat 2024

Karadeniz bölgesinin batı bölümünde yer alan Bartın'a ait bir lezzettir. Dana ve koyun kıyması karışık olarak hazırlanır. Tercihen meşe kömüründen hazırlanan ızgarada pişirilir. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Şapşap Köfte için

Malzemeler

  • 500 gr dana kıyma
  • 100 gr kuzu kıyma
  • 40 gr soğan
  • 30 gr galeta unu
  • 5 g tuz
  • 5 g kimyon
  • 5 g karabiber
  • 5 g kekik
  • 5 g pul biber
Şapşap Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Soğan rendelenir.
  2. Köfte için olan bütün malzemeler homojen şekilde dağılana kadar yoğurulur.
  3. Üzeri kapatılarak 1 saat kadar dinlendirilir.
  4. Dinlenen köfte 30 gramlık porsiyonlanır.
  5. Şekil verilerek pişirilir.
  6. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo