Tarhun Soslu Levrek Balığı

Tarhun Soslu Levrek Balığı
21 Nisan 2023
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Tarhun Soslu Levrek Balığı için

Malzemeler

  • 50 g oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış tarhun
  • 2 limon
  • 2 adet levrek
  • 50 ml beyaz şarap ya da sirke
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • 2 yemek kaşığı krema
  • Tuz
  • Karabiber
Tarhun Soslu Levrek Balığı

Nasıl Yapılır

  1. Fırını 200 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Küçük bir kasede tereyağı, tarhun ve rendeledikten sonra dilimlediğiniz 1 limonun kabuklarını ezin. Son olarak bir çimdik tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
  2. Balıkların üzerine çizikler atın ve derili tarafı üste gelecek şekilde fırın kabına alın.Hazırladığınız tereyağlı karışımı balıkların üzerine ve özellikle kesiklerin arasına gelecek şekilde yayın.
  3. Halkalar halinde kestiğiniz 1 limonu balıkların üzerine yerleştirin. Son olarak sirkeyi balıkların üzerinde gezdirip fırına yerleştirin ve 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız balıkları servis tabağına alın ve soğumaması için üzerlerini alüminyum folyo ile kapatın.
  4. Sosu hazırlamak için küçük bir sos tenceresine 2 yemek kaşığı su ilave edin.Ardından kaparileri ve kremayı ekleyin. Hazırladığınız sosu balıkların üzerine dökerek, yeşil salata veya haşlanmış patates ile servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo