Levrek Salata

Levrek Salata
15 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Levrek Salata için

Malzemeler

  • 500 g levrek
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 2 tane karanfil
  • 2 su bardağı su

Sosu için:

  • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
  • 1 tatlı kaşığı dijon hardalı
  • 1 diş sarımsak (Ezilmiş)
  • 3-4 dal dereotu (Kıyılmış)
  • 3-4 dal maydanoz (Kıyılmış)
  • 2 dal taze fesleğen (Kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık (Yağsız olarak kavrulmuş)
  • 1 kase semizotu (Çiçek çiçek ayrılmış)
Levrek Salata

Nasıl Yapılır

  1. Levrek parçalarını tencereye aktarın. Deniz tuzunu, karanfilleri ve içme suyunu ilave edin.
  2. Orta ateşte 15 dakika haşlayın. Daha sonra suyunu süzüp irice doğrayın.
  3. Sosu için dolmalık fıstık dışındaki malzemeyi bir kasede iyice çırpın. Balık etini ve sosu bir kasede birleştirip servis tabağına aktarın.
  4. Üzerine yağsız olarak kavurduğunuz dolmalık fıstıkları serpip servis yapın. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo