Dana Etli, Ekşili Kereviz

Dana Etli, Ekşili Kereviz
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Dana Etli, Ekşili Kereviz için

Malzemeler

  • 3 kereviz
  • 2 havuç
  • 1 patates
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Yarım kg dana eti
  • 1 soğan
  • Yeteri kadar et suyu
  • 1 kereviz sapı
  • Tuz
  • Karabiber
Dana Etli, Ekşili Kereviz

Nasıl Yapılır

Derin bir kasede küp şeklinde doğradığınız kereviz, patates ve halka şeklinde doğradığınız havucu harmanlayın. 1 limonun suyu ve unu ekleyip iyice karıştırın. Tencerede tereyağı ve ayçiçeği yağını ısıtın. Kuşbaşı şeklinde doğranmış etleri ilave edip soteleyin. Etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip sotelemeye devam edin. Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak et suyu ekleyip, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Etler pişmeye yakın sebzeleri ve doğradığınız kereviz sapını ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sebzeler pişince ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo