Mantarlı Karides Güveç

Mantarlı Karides Güveç
17 Ekim 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Mantarlı Karides Güveç için

Malzemeler

  • 500 gr mantar
  • 300 gr karides
  • 3 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 domates
  • 2 sivribiber
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 50 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
Mantarlı Karides Güveç

Nasıl Yapılır

  1. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Sivribiberleri temizleyip doğrayın. Soğanları soyup küp doğrayın.
  2. Sarımsakları soyup ezin. Mantarları temizleyip kararmaması için limonlu suda bekletin.
  3. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Sırasıyla domates, sivri biber, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak 5 dakika kavurun.
  4. Mantarları süzüp tavaya ilave edin. Suyunu bırakıp çekene kadar 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın.
  5. Küçük fırın kaplarına sırasıyla domates soslu mantar ve karidesleri kat kat yerleştirin. Üzerine kaşar peynirini serpiştirin.
  6. Tereyağını küçük doğrayıp peynirin üzerine ilave edin. Pul biber serpip fırına verin. Peynir eriyinceye kadar 10 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Tereyağı ve sarımsakla aromalandırılmış karides güveç tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo