Lüfer Dolması

11 Nisan 2021 tarihinde güncellendi.
Lüfer Dolması
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lüfer Dolması için

Malzemeler

  • 1 lüfer
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • 6 mantar
  • 3 karides
  • 6 yaprak ıspanak
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı krema
  • 1 kahve fincanı kaşarpeyniri
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
Lüfer Dolması

Nasıl Yapılır


Lüferin içi kısmını temizleyip kılçıklarını çıkarın. Balığı ikiye bölmeden, sırtı birleşik kalacak şekilde fileto haline getirin.

Mantarları nemli bezle silip dilimleyin. Kararmaması için limonlu suda bekletin. Sarımsakları soyup ince ince dilimleyin. Karidesleri de dilimleyin. Kaşarpeynirini rendeleyin. Dolmalık biberi temizleyip doğrayın.

Teflon tavada sıvıyağın yarısını ısıtıp kırmızıbiber, mantar, karides, ıspanak ve sarımsağı soteleyin. Ocaktan almadan önce içine az miktarda çırpılmış krema, tuz ve kaşarpeynirini ilave edin.

Hazırladığınız harcı lüferin içine doldurup kapatın. Üzerine 1 tatlı kaşığı kadar sıvıyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış ızgarada 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo