Soslu Kalamar Şiş

Soslu Kalamar Şiş
01 Mayıs 2024
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Soslu Kalamar Şiş için

Malzemeler

  • 1 kg temizlenmiş kalamar
  • 2.5 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay bardağı sirke
  • 2 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 defne yaprağı
  • 10 diş sarımsak
  • 3 dal taze soğan sapı
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 dilim bayat ekmek
  • Tuz
  • Karabiber
Soslu Kalamar Şiş

Nasıl Yapılır

Kalamarları yıkayıp kurulayın ve 3 santim kalınlığında kesin. 7 diş sarımsağı ezin. 2 çay bardağı zeytinyağı, sirke, rendelenmiş limon kabuğu, defne yaprağı, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi derin bir kapta karıştırıp sosu hazırlayın. Kalamarları bu sosa ekleyin, arada bir karıştırarak 1 saat marine edin. 

Maydanoz, taze soğan sapları ve kalan 3 diş sarımsağı temizleyip ince ince kıyın. Ekmek içini ufalayıp teflon tavada hafifçe kavurun ve maydanozlu karışıma ilave edin. 1 tutam tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. 2 çorba kaşığı kadar ekmekli karışımı tavaya alıp 1 kaşık zeytinyağı ilave ederek kavurun. 

Kalamarları kevgirle marinatın içinden alıp kalan ekmekli karışıma bulayın. Şişlere geçirip ızgarada pişirin. 

Kavurduğunuz ekmekli karışımı servis tabağına alıp üzerine kalamar şişleri dizin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Detaylı anlatamıyla sofralarınızı süsleyecek kalamar tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo