Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13489 Tarif
Çocuk
364 Tarif
Çorba
1176 Tarif
Diyet
4371 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2163 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4686 Tarif
Salata ve Meze
1173 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8295 Tarif
Yöresel
1942 Tarif
Popüler Tarifler
Pizza Hamuru
Sucuklu Pide
Anasayfa
Tarifler
Çocuk Yemekleri
Zencefilli Kurabiye
Zencefilli Kurabiye
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Bu Tarifi 1 Kişi Yorumladı
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Fakir Pastası
Simit Kurabiye
Kahveli frozen
Paşa Sarması
Tulumba tatlısı
Cunda Ezmesi
Malta Eriği Çekirdeği Nasıl Yenir?
Dünyanın En İyi Kahvaltıları Açıklandı: Listede Türkiye'den 10 Lezzet Var!
Kayısı Reçeli Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Haziran Ayının Sebze ve Meyveleri Nelerdir?
Yumurta Tekrar Pişirilebilir Mi?
Yeşil Erik Tuzla Yenir Mi?
Zencefilli Kurabiye için
Malzemeler
Malzemeler
125 gr yumuşatılmış tereyağı
110 gr esmer şeker
3 su bardağı un
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 çay kaşığı toz zencefil
Yarım su bardağı bal
Üzeri için
240 gr pudra şeker
1 yumurta akı
1 çay kaşığı limon suyu
Zencefilli Kurabiye
Nasıl Yapılır
Tereyağı, şeker ve yumurta sarısını mikserle çırpın. Bal, un ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. Gerekirse un veya bal ilavesi yapın.
Hamuru unlanmış tezgahta 5 mm kalınlığında açın. Kalıpla keserek yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
Yumurta akını ve limon suyunu mikserle çırpın. Pudra şekeri azar azar ekleyip koyulaşıncaya kadar çırpmaya devam edin.
Yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurup kurabiyeleri dilediğiniz gibi süsleyin. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Kurabiye Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Çocuk Yemekleri
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Tatlı Atıştırmalık Tarifler
Çay Saati Tarifleri
Yorumlar
Mervee2233
YORUM
16 Aralık 2023, 16:50
Püf noktaları var mı?
Lezzet Dergisi
YORUM
18 Aralık 2023, 12:18
Merhaba, 1) Yumurta ve tereyağının oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. 2) Çırpma işlemini mutlaka mikserle yapın. 3) Hamuru çok ince veya çok kalın açmamaya özen gösterin. 4) Pişirme işleminden önce fırını ısıtmayı unutmayın.
Beğen
(67)
Yanıtla
Beğen
(58)
Yanıtla
Benzer Tarifler
Çocuk Yemekleri Tarifleri
50 Dakika
Hayvanlar Kurabiye Dünyası
Çocuk Yemekleri Tarifleri
125 Dakika
Meyveli Dondurma
Çocuk Yemekleri Tarifleri
50 Dakika
Kırmızı Tavuk Hamburger
Çocuk Yemekleri Tarifleri
15 Dakika
Çiçek Yumurta Ve Kuşlar
Çocuk Yemekleri Tarifleri
60 Dakika
Sebzeli Pilav Ormanı
Çocuk Yemekleri Tarifleri
40 Dakika
Yulaflı Tavşan
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Mervee2233
YORUM 16 Aralık 2023, 16:50
Lezzet Dergisi YORUM 18 Aralık 2023, 12:18
Beğen (67)
Yanıtla
Beğen (58)
Yanıtla
Teşekkür ederiz.