Tahinli Kabak Tatlısı

Tahinli Kabak Tatlısı
14 Şubat 2023

Ana vatanı Meksika olan bal kabağı, ülkemizde en çok İç Anadolu ve Akdeniz'de yetiştirilir. Demir ve magnezyum kaynağı olarak bilinen bu besin; ana yemeklerde ve tatlı yapımında sık sık kullanılır. Düzenli tüketildiğinde bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlar. Aynı zamanda göz sağlığını da olumlu yönde etkiler. İçeriğinde omega 3 olduğu için, zihinsel gelişimin önemli destekçilerindendir. Depresyon, stres gibi sorunların giderilmesinde yardımcı olan bal kabağı, dünyanın birçok yerinde Cadılar Bayramı sembolü olarak kullanılır. Tahinli kabak tatlısı, Sakarya mutfağının en sevilen tariflerinden biridir. Malzemeler hazırsa, tahinli kabak tatlısı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Siz de zengin besin değerleriyle sunulan tatlı tarifleri mi arıyorsunuz? Evdeki malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz tahinli kek tarifine göz atarak kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.

1 Porsiyon Tahinli Kabak Tatlısı Kaç Kaloridir?

  • Tahinli kabak tatlısının bir porsiyonu, yaklaşık 165 kaloridir. Şeker değeri yüksek olduğu için, kilo kontrolünde olanların ve diyabet hastalarının ölçülü bir şekilde tüketmesi gerekir.
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Tahinli Kabak Tatlısı için

Malzemeler

  • 1.5 kg kabuğu soyulmuş bal kabağı
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1.5 çay bardağı tahin
  • 1.5 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Tahinli Kabak Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Kabakların kabuğunu soyup ince uzun parçalar şeklinde dilimleyin. Dikdörtgen fırın kabına kabakları yerleştirin.
  2. Üzerine şekeri serpin. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında bir gece bekletin.
  3. Ertesi gün üzerini yağlı kağıt ile örterek 160 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  4. Soğuyunca üzerine tahin gezdirin ve ceviz ile süsleyin.
  5. Tahinli kabak tatlısını, karışık hoşaf ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Kabakların olgun olmasına ve kabuklarının yeşile dönük olmasına dikkat edin.
  • Tarife başlamadan önce kabağın tadına mutlaka bakın. Şeker miktarını kabağın tadına göre arttırabilir veya azaltabilirsiniz.
  • Kabaklar dinlendikçe suyunu salacaktır. Bu nedenle fırın kabına ekstra su koymayın.
  • Dilerseniz, tahini pekmezle karıştırarak da kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo