ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU MARMARA YEMEKLERİ MİDYELİ PİLAV

Midyeli pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Midyeli pilav tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç 2 soğan 1 çay kaşığı sıvıyağ 3 su bardağı sıcak su 40 temizlenmiş midye 1 çay bardağı kuş üzümü 1 çay bardağı çam fıstığı 2 çorba kaşığı tozşeker Nane
  • karabiber
  • dolmabaharı 1 çorba kaşığı tuz

Midyeli pilav Nasıl Yapılır

Soğanları soyup ince ince doğrayın. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanları pembeleştirin. Pirinci yıkayıp suyunu süzün ve soğana ekleyip 5 dakika kavurun. Kuş üzümü ve çam fıstığını ilave edip 3 dakika daha kavurun. Tuz, tozşeker, nane, karabiber ve dolmabaharını ekleyin. 

Midyeleri yıkayıp suyunu süzün. 3 bardak sıcak su ile birlikte pilava ekleyip pişirin. 

Pilavı ateşten alıp 10 dakika demlendirin. Tahta kaşıkla harmanlayın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.