Midyeli Pilav

Midyeli Pilav
29 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Midyeli Pilav için

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 soğan
  • 1 çay kaşığı sıvıyağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 40 temizlenmiş midye
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 1 çay bardağı çam fıstığı
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • Nane
  • Karabiber
  • Dolma baharı
  • 1 çorba kaşığı tuz
Midyeli Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Soğanları soyup ince ince doğrayın. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanları pembeleştirin.
  2. Pirinci yıkayıp suyunu süzün ve soğana ekleyip 5 dakika kavurun. Kuş üzümü ve çam fıstığını ilave edip 3 dakika daha kavurun.
  3. Tuz, tozşeker, nane, karabiber ve dolmabaharını ekleyin.
  4. Midyeleri yıkayıp suyunu süzün. 3 bardak sıcak su ile birlikte pilava ekleyip pişirin.
  5. Pilavı ateşten alıp 10 dakika demlendirin. Tahta kaşıkla harmanlayın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo