ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU MARMARA YEMEKLERİ KURU FASULYELİ ISPANAK (ESPİNAKA KON AVAS)

KURU FASULYELİ ISPANAK (ESPİNAKA KON AVAS)

8 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru fasulyeli ıspanak (Espinaka kon avas) tarifi için malzemeler
  • 1 kg ıspanak1 su bardağı kuru fasulye1 kahve fincanı sıvıyağ1 su bardağı et suyu1 su bardağı su1 çorba kaşığı domates salçası1 tutam tuz
Kuru fasulyeli ıspanak (Espinaka kon avas) Nasıl Yapılır

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip haşlayın ve suyunu süzün. Ispanakları yıkayın. İnce ince doğrayıp kaynar suda hafif haşlayın ve süzgece alın.

Bir tencerede sıvıyağı kızdırıp salçayı kavurun. Fasulye ve ıspanağı ekleyip karıştırın. Et suyu ve 1 bardak su ilave edip tuz serpin. Orta ateşte 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.