ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU MARMARA YEMEKLERİ HÜNKÂR TARHANA ÇORBASI

HÜNKÂR TARHANA ÇORBASI

4 Kişilik
Hazırlama 5 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hünkâr tarhana çorbası tarifi için malzemeler
  • 350 gr süzme yoğurt1 bayat ekmek2 dilim bayat ekmek3 su bardağı et suyu50 gr tereyağıTuz
  • kırmızı tozbiber
Hünkâr tarhana çorbası Nasıl Yapılır

Yoğurda 1 bayat ekmek içini ilave edip blenderden geçirin. Karışımı 8 saat bekletin.

Yoğurtlu malzemeyi tencereye alın. Tuz serpin. Et suyunu yavaş yavaş ekleyip karıştırarak pişirin.

İki dilim bayat ekmeği küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tavada kızdırıp ekmekleri kızartın.

Çorbayı servis kâselerine paylaştırıp kırmızı tozbiber serpin. Kızarmış ekmek eşliğinde servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.